Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One krijgt officieel ondersteuning voor toetsenbord en muis

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2018, 9:31 CategorieGaming

Microsoft heeft aangekondigd dat de Xbox One officieel ondersteuning gaat krijgen voor bediening op basis van toetsenbord en muis. Een klein groepje testers kan binnenkort aan de slag met deze bediening. Ontwikkelaars moeten de besturing wel zelf gaan implementeren.

Xbox One bedienen met toetsenbord en muis

Microsoft maakt het mogelijk dat gamers binnenkort hun games kunnen besturen met een toetsenbord en muis op Xbox One. Een klein groepje testers krijgt snel toegang tot de nieuwe mogelijkheden, die samen met accessoirefabrikant Razer worden gerealiseerd. Zo kunnen natuurlijk de producten bijvoorbeeld worden gebruikt in deze testfase. In feite kunnen de meeste toetsenborden en muizen (met en zonder draad) worden gebruikt in combinatie met de spelcomputer, maar ontwikkelaars moeten de ondersteuning zelf inbouwen.

Daarom wordt deze manier van bedienen niet standaard aangezet. Microsoft is van mening dat ontwikkelaars hun eigen games het beste kennen, waardoor ze dus zelf de support kunnen verzorgen die zij nodig vinden. Vooral spelers die vaak first person shooters spelen zullen blij zijn met deze aankomende verandering, aangezien de bewegingsvrijheid van een speler met toetsenbord en muis vaak groter is dan van spelers met een controller. Maar uiteindelijk is het natuurlijk ook maar net wat je bent gewend of zelf fijn vindt.

Check onze artikelen met de beste games van dit moment: deel 7a en deel 7b. Eind oktober verschijnt het nieuwste overzicht, met onder meer Shadow of the Tomb Raider en Forza Horizon 4. Lees ook onze recensie van de Microsoft Xbox One X.
€ 284,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 295,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.