Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

WiSA komt met certificaat en USB-dongle voor tv’s, gameconsoles en computers

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2018, 10:55 CategorieAccessoires

De Wireless Speaker and Audio Association (WiSA) heeft het nieuwe ‘WiSA Ready’ certificaat voor tv’s, gameconsoles, computers en andere producten aangekondigd. Later dit jaar moet er ook een USB-zender uitgebracht worden.

WiSA certificaat en USB-zender

WiSA is een protocol voor het draadloos versturen van hoge kwaliteit audio tussen een bron en een ontvanger. Dit kan bijvoorbeeld tussen een compatibele televisie en een compatibele WiSA speaker. Het protocol ondersteunt hoge resolutie audio met een maximum aan acht kanalen.

De organisatie achter WiSA heeft nu het WiSA Ready-certificaat in het leven geroepen waarmee entertainmentbronnen als tv’s, gameconsoles en computers uitgerust kunnen worden. Het certificaat laat gebruikers weten dat deze bronnen de mogelijkheid bieden om 8-kanaals hoge kwaliteit audio draadloos naar WiSA gecertificeerde speakers kunnen streamen, met behulp van een externe WiSA USB-zender.

Hoewel verschillende producten van merken als LG, Klipsch, Denon, Marantz, JBL, Microsoft en Harman het label zullen krijgen, beschikken ze niet over ingebouwde streamingmogelijkheden. Je hebt er dus altijd de externe USB-dongle voor nodig. De USB-zender moet volgens de organisatie achter de WiSA-standaard eenvoudig aan te sluiten zijn op de gecertificeerde bronnen en moet in het vierde kwartaal van 2018 op de markt verschijnen. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Reacties

  1. Remko
    25 september, 2018 om 18:46

    Eindelijk! Nu maar hopen dat er snel degelijke receivers en speakers op de markt komen die dit systeem (via een dongle) ondersteunen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.