Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Plex Cloud sluit zijn deuren op 30 november 2018

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2018, 9:42 CategorieStreamingdiensten

Plex heeft bekendgemaakt dat de dienst Plex Cloud op 30 november aanstaande zijn deuren sluit na aanhoudende problemen. Eerder dit jaar zorgde het bedrijf er al voor dat er geen nieuwe aanmeldingen mogelijk waren, maar nu verdwijnt de dienst dus helemaal.

Plex trekt stekker uit Plex Cloud

Hoe gemakkelijk het ook kan zijn om al je data lokaal op te slaan (op een NAS in je eigen netwerk), dat is helaas niet voor iedereen mogelijk. Daarom was Plex Cloud een relatief goede oplossing voor dat probleem, omdat je dan je data op een cloudserver kon opslaan en zodoende kon bereiken. Zo kon je al je media via het internet streamen, uiteraard voor een vast bedrag per maand voor je cloudopslagdienst. Maar er doen zich al maanden problemen voor; zo erg zelfs dat mensen zich al vanaf februari niet meer kunnen aanmelden voor Cloud.

Sinds februari onderzoekt Plex wat het probleem is, maar tot op heden lukt het het bedrijf maar niet op de zaken op orde te krijgen. Daarom is er besloten om Plex Cloud te stoppen. Want een dienst die net niet werkt is hetzelfde als een dienst die helemaal niet werkt. Hoewel dit natuurlijk een jammerlijke ontwikkeling is, is het positieve aan dit verhaal dat je al je mediabestanden niet kwijt bent — die staan immers op een cloudserver van een ander bedrijf. Mocht je die bestanden alsnog willen afspelen, dan moet je op zoek gaan naar een alternatief.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.