Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer UDP-LX800: nieuwe alleseter van hoog niveau

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2018, 10:02 CategorieBlu-ray

Pioneer heeft een nieuwe Universal Disc Player uitgebracht genaamd UDP-LX800. De nieuwe UDP-LX800 is het vlaggenschip van de alleseters en slikt zo ongeveer alle huidige digitale schijfjes tot een diameter van 12 centimeter. Het merk heeft naar eigen zeggen heel veel aandacht besteed aan de mechanica en elektronica van de UDP-LX800, zodat de best mogelijk beeld- en geluidskwaliteit kan worden bereikt. In oktober zou de UDP-LX800 zijn weg naar de winkel moeten vinden.

Pioneer UDP-LX800: nieuw vlaggenschip

De nieuwe UDP-LX-800 is volgens het Japanse Pioneer de nieuwe referentie als het gaat om beeld- en geluidskwaliteit. Het apparaat kan 4K UHD Blu-ray schijven en sacd’s afspelen maar natuurlijk ook dvd’s en cd’s. Volgens Pioneer is ieder aspect van de speler zorgvuldig bekeken en ontworpen teneinde een compromisloze gebruikerservaring op te leveren.

Pioneer UDP-LX800: mechanica

Een gewone cd draait maximaal 500 rondjes per minuut, maar een UHD Blu-ray schijf kan tot 5.000 toeren per minuut draaien. Dit vergt dan ook een degelijk en trillingvrij loopwerk. Pioneer heeft de UDP-LX800 in drie van elkaar gescheiden secties verdeeld zodat trillingen maar ook elektromagnetische interferentie tot een minimum worden beperkt. De stalen topplaat is één millimeter dik. De bodemplaat is drie millimeter dik en samen met de aluminium zijplaten zorgt het geheel voor een stabiele kast. Er zitten geen gaten of roosters in de bovenkant of zijkanten. Het voordeel is dat er geen stof in de kast kan komen en geen loopwerkgeluid uit de kast.

Het loopwerk is geplaatst in een honingraatframe dat is afgewerkt met antivibratie verf. Lademechaniek en loopwerk hebben een geveerde ophanging. De UDP-LX800 weegt 13,8 kilogram. De gebruiker hoort alleen de muziek en niet de speler, aldus Pioneer.

Pioneer UDP-LX800: elektronica

Alle onderdelen zijn zorgvuldig geselecteerd en getest alvorens ze onderdeel mochten worden van de UDP-LX800. De voedingstransformator is zwaar en afgeschermd door een verkoperde stalen behuizing. Het moederbord is ontworpen voor de hoogst mogelijk signaal/ruis-verhouding. De analoge schakelingen zijn afgeleid van de PD-70AE SACD/CD Player, het vlaggenschip van Pioneer als het gaat om het afspelen van audioschijven. De nieuwe UDP-LX800 heeft ook een tweetal achtkanaals dac-chips aan boord van het type ES9026PRO.

De UDP-LX-800 kan ook in de loopwerk-modus gezet worden als gebruik gemaakt wordt van een hdmi-uitgang. In dat geval wordt alle analoge elektronica uitgeschakeld. Het hdmi-signaal zou daar van moeten profiteren volgens Pioneer. Het is ook mogelijk om de UDP-LX800 te optimaliseren voor geluidsweergave. In de stand “Direct Function” worden alle beeldcircuits uitgeschakeld en daar zou de weergave van sacd’s en cd’s van moeten profiteren.

Pioneer UDP-LX800: aansluitingen en functies

De nieuwe alleseter beschikt over twee hdmi-uitgangen. Beeld en geluid kunnen ieder over een eigen uitgang worden gestuurd. De gebruiker kan kiezen uit analoge cinch- of XLR-uitgangen. Wie een externe DA-converter wil gebruiken heeft de beschikking over een coaxiale en een optische uitgang. De speler is geschikt voor het afspelen van 4K Ultra HD Blu-ray schijven. Er zijn vier voorkeursinstellingen voor de meest gebruikte types schermen (onder andere “LCD TV, “OLED TV” en “Projector”) met automatische detectie van SDR/HDR-signaal. Dolby Vision Low Latency Compatible alsmede 36-bit kleurdiepte worden ondersteund. De kers op de taart is een afstandbediening met toetsverlichting.

Pioneer UDP-LX800: prijs en leveringsinformatie

De Pioneer UDP-LX800 komt in oktober op de markt voor een prijs van 2.200 Britse ponden. Hij is uitsluitend leverbaar in het zwart. De prijs voor Nederland is nog niet bekend gemaakt, maar op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 2.300 euro. • Delen:

Reacties

 1. Rocky Guitarrez
  21 september, 2018 om 13:09

  Jammer dat deze Pioneer wel Dolby Vision maar geen HDR10+ kan verwerken. Het is ook wel vreemd, zo’n toevoeging zou toch een aanmerkelijk groter afzetgebied genereren. Het is nu maar afwachten totdat Panasonic met een speler komt die i.t.t. de eerder aangekondigde DP-UB9004 ook SACD en DVD-A kan afspelen.

  • ikke
   06 januari, 2019 om 23:41

   Kom via een FW update

 2. Frans
  22 september, 2018 om 15:20

  hallo rocky,

  ik kies voor oppo.
  mvg,
  frans callebaut

  • Rocky Guitarrez
   22 september, 2018 om 21:55

   Dat klinkt als een weloverwogen keus. Veel plezier Frans met je nieuwe aanwinst!

  • ikke
   06 januari, 2019 om 23:41

   Pioneer is veel beter….

   • Frans
    07 januari, 2019 om 2:27

    waar haal je de informatie dat de Pioneer veel beter is dan de oppo udp-205 ?
    de oppo heeft ess sabre 2038 aan boord, de pioneer 9026 ???

 3. Frans
  07 januari, 2019 om 2:28

  sorry, ik bedoelde 9038

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.