Philips rolt Android Oreo-update uit vanaf november

04 september 2018 1 Minuut 2 Reacties
Philips-65OLED903-lifestyle

TP Vision, het bedrijf achter de Philips-televisies, heeft laten weten dat de Android Oreo-update vanaf november wordt uitgerold. De update voor het Android TV-besturingssysteem komt naar de televisies die in 2016, 2017 en 2018 zijn uitgebracht.

Android Oreo voor Philips-tv’s

De Philips-televisies met Android TV die in 2016, 2017 of 2018 zijn uitgebracht kunnen vanaf november rekenen op een gloednieuwe update, de update naar Android Oreo. Deze update voor het televisiebesturingssysteem is de grootste sinds de lancering van het platform en zet content prominent in beeld. De software-update is vorig jaar in de herfst gelanceerd door Google en nu pas arriveert die op de tv’s van Philips. Het heeft dus bijna een jaar geduurd voordat de update wordt uitgerold, voornamelijk om de software stabiel te krijgen.

Philips geeft in een reactie aan dat voorgaande software-updates nog wel eens problematisch konden zijn, maar dat nu wordt gehoopt dat alles in één keer goed gaat. Eerst wordt de update naar een kleine groep mensen uitgerold (duizend tot tweeduizend man) in een klein aantal landen, om te checken of alles goed gaat. Daarna is de rest pas aan de beurt. Daarom kan het voorkomen dat je de update pas aan het einde van het jaar zult ontvangen — maar als het goed is, zul je dan zien dat de Android Oreo-update meteen goed werkt.

Reacties (2)