Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips rolt Android Oreo-update uit vanaf november

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2018, 12:14 CategorieLcd en led tv's

TP Vision, het bedrijf achter de Philips-televisies, heeft laten weten dat de Android Oreo-update vanaf november wordt uitgerold. De update voor het Android TV-besturingssysteem komt naar de televisies die in 2016, 2017 en 2018 zijn uitgebracht.

Android Oreo voor Philips-tv’s

De Philips-televisies met Android TV die in 2016, 2017 of 2018 zijn uitgebracht kunnen vanaf november rekenen op een gloednieuwe update, de update naar Android Oreo. Deze update voor het televisiebesturingssysteem is de grootste sinds de lancering van het platform en zet content prominent in beeld. De software-update is vorig jaar in de herfst gelanceerd door Google en nu pas arriveert die op de tv’s van Philips. Het heeft dus bijna een jaar geduurd voordat de update wordt uitgerold, voornamelijk om de software stabiel te krijgen.

Philips geeft in een reactie aan dat voorgaande software-updates nog wel eens problematisch konden zijn, maar dat nu wordt gehoopt dat alles in één keer goed gaat. Eerst wordt de update naar een kleine groep mensen uitgerold (duizend tot tweeduizend man) in een klein aantal landen, om te checken of alles goed gaat. Daarna is de rest pas aan de beurt. Daarom kan het voorkomen dat je de update pas aan het einde van het jaar zult ontvangen — maar als het goed is, zul je dan zien dat de Android Oreo-update meteen goed werkt.


€ 1.816,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
 • Delen:

Reacties

 1. Ruud
  06 september, 2018 om 13:44

  Hopelijk draait de software dan wel goed. Op dit moment ben ik vaak aangewezen op de telefoon om mijn programma’s terug te kunnen kijken. En hoop dat de play store ook goed gaat werken. Want die draait voor geen meter kan een hoop wat ik zoek niet vinden. Vandaar dat ik zeer teleurgesteld bent over mijn Philips smart tv Android ben.
  Vriendelijke groet R.m Versteeg.

 2. Keesvdo
  11 september, 2018 om 10:36

  Dit artikel sluit de toestellen uit van voor 2016, terwijl eind juni nog werd gesproken dat alle toestellen die met Android waren uitgerust ook een update zouden krijgen, omdat het platform in de tijd nagenoeg ongewijzigd is.
  Ik zelf heb een 55PUS8809 uit 2014/2015, waarbij ik echt behoefte heb aan een software update. TV is op zich super, maar besturingssysteem is echt waardeloos.
  Kan hier nu duidelijkheid over gegeven worden, wie weet dit?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.