Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips en Georg Jensen ontwikkelen PUS9104 lcd tv-serie

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2018, 10:49 CategorieLcd en led tv's

Europees Design is een term die Philips al een tijdje gebruikt, maar vandaag komt het bedrijf dan ook met een echte design-televisie. Samen met Georg Jensen heeft de fabrikant de nieuwe PUS9104 lcd led tv-serie ontwikkeld. De serie staat in het teken van het gebruik van kwalitatieve, natuurlijke materialen en de gebruiksvriendelijkheid van producten dankzij de rol van licht. Het design van de tv wordt nog gewijzigd, maar dit model laat wel zien welke kant beide bedrijven op willen.

Philips PUS9104-serie

De 9104-serie is voorzien van het Ambilight-systeem van Philips. Hierbij zijn series ledlampjes aan drie zijden van de achterkant van de tv verwerkt. Ambilight projecteert een voortdurend veranderende halo van kleuren op de muur die overeenkomt met de kleuren op het scherm. De beelden op het scherm worden zo verlengd buiten de grenzen van het toestel.

Georg Jensen staat bekend om vakmanschap, met name op het gebied van zilver en gepolijst staal. De ambachtsprocessen en materiaalkeuze werden beïnvloed door het ‘blauwe licht’ in het noorden van Denemarken, een verschijnsel dat het bedrijf probeert te verwerken in de afwerking van hun metalen producten. In de 9104-serie komen deze licht elementen samen door het gebruik van Ambilight, gepolijst staal en glas.

De voet van de 9104 loopt spits toe, een verwijzing naar het ontwerp van de traditionele huishoudartikelen van Georg Jensen. Door het slanke silhouet lijkt het net alsof de tv zweeft. Eén poot is voorzien van een Philips-logo, het ander van het logo van Georg Jensen. De onderkant van de tv is afgewerkt met een hoogglans stalen rand, terwijl de zijkanten en de bovenkant van glas gemaakt zijn. Dit moet het Ambilight-effect versterken. Het design is doorgetrokken naar de achterkant van de 9104 die ook deels van glas is en waarbij de belangrijkste onderdelen in een mat blauwe behuizing zijn verwerkt. Een verwijzing naar het kleurenpalet van Georg Jensen. Ook de afstandsbediening is afgewerkt in gepolijst staal en voorzien van het logo van Philips en Georg Jensen.

Philips heeft er daarnaast voor gezorgd dat de beeld- en geluidskwaliteit van de 9104 aansluit op het hoogwaardige design. De nieuwe tv beschikt over de P5 Perfect Picture engine, het Micro Dimming Pro-systeem en het Perfect Natural Motion-systeem. Het paneel heeft een breed kleurengamma en is voorzien van Super Nano ledtechnologie, waarbij een laag met 1 nm nanodeeltjes lichtgolven absorbeert om heldere kleuren weer te geven, met name bij brede kijkhoeken. Verder komt de tv met de 4K Ultra HD-resolutie, HDR-ondersteuning (HDR10, HDR10+, HLG), Android TV als smart tv-platform, 16GB aan intern gebeuren en ondersteuning voor spraakbediening middels Amazon Alexa en de Google Assistant.

Het audiosysteem is een 50 watt-systeem met een naar voren gerichte bass-speaker die ondersteund wordt door twee passieve speakers. Deze zorgen voor de bass, terwijl twee naar beneden gerichte speakers voor de hoge en middentonen zorgen.

Beschikbaarheid

De Philips PUS9104-serie is vanaf het voorjaar 2019 verkrijgbaar in een 55- en 65-inch uitvoering. Het design zal voor die tijd nog gewijzigd worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.