Ook TCL kondigt 8K QLED televisie aan

04 september 2018 1 Minuut 2 Reacties
TCL-8K-QLED

Sinds dit jaar kunnen we ook in Nederland en België naar de winkel voor de televisies van TCL. Het bedrijf pakt het direct groots aan, want tijdens IFA 2018 zijn er diverse nieuwe modellen aangekondigd.

Het absolute topmodel is een 8K QLED-televisie die ergens volgend jaar de Europese markt moet bereiken.

De naam QLED zien we natuurlijk al even bij Samsung terug, maar de Koreaanse fabrikant is niet het enige merk dat dit label gebruikt. Ook TCL gebruikt QLED voor de lcd led-televisies die gebruikmaken van een quantum dot-filter. Tijdens IFA 2018 in Berlijn heeft TCL een nieuwe line-up 4K QLED-tv’s aangekondigd, en later moet er een 8K Ultra HD-variant met een formaat van 75-inch verschijnen.

De 8K-televisie van TCL komt met een breed kleurbereik, een helderheid van 1000 nits, 832 local dimming zones, HDR10 en Dolby Vision ondersteuning, en natuurlijk diverse smart features. Daarbij beschikt de televisie over een audio-oplossing die door Onkyo ontwikkeld is, ondersteuning voor ‘virtual Dolby Atmos’ en een AI-functie die de speaker laat werken wanneer de tv uitstaat. Over de prijs is nog niets bekend.

Op IFA 2018 werden meerdere 8K-televisies aangekondigd. Zo kondigde Samsung de Q900R-serie aan en brengt Sharp binnenkort zijn tweede generatie 8K-televisies op de markt.

Reacties (2)