Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook TCL kondigt 8K QLED televisie aan

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2018, 9:47 CategorieLcd en led tv's

Sinds dit jaar kunnen we ook in Nederland en België naar de winkel voor de televisies van TCL. Het bedrijf pakt het direct groots aan, want tijdens IFA 2018 zijn er diverse nieuwe modellen aangekondigd. Het absolute topmodel is een 8K QLED-televisie die ergens volgend jaar de Europese markt moet bereiken.

De naam QLED zien we natuurlijk al even bij Samsung terug, maar de Koreaanse fabrikant is niet het enige merk dat dit label gebruikt. Ook TCL gebruikt QLED voor de lcd led-televisies die gebruikmaken van een quantum dot-filter. Tijdens IFA 2018 in Berlijn heeft TCL een nieuwe line-up 4K QLED-tv’s aangekondigd, en later moet er een 8K Ultra HD-variant met een formaat van 75-inch verschijnen.

De 8K-televisie van TCL komt met een breed kleurbereik, een helderheid van 1000 nits, 832 local dimming zones, HDR10 en Dolby Vision ondersteuning, en natuurlijk diverse smart features. Daarbij beschikt de televisie over een audio-oplossing die door Onkyo ontwikkeld is, ondersteuning voor ‘virtual Dolby Atmos’ en een AI-functie die de speaker laat werken wanneer de tv uitstaat. Over de prijs is nog niets bekend.

Op IFA 2018 werden meerdere 8K-televisies aangekondigd. Zo kondigde Samsung de Q900R-serie aan en brengt Sharp binnenkort zijn tweede generatie 8K-televisies op de markt.

 • Delen:

Reacties

 1. Ricardo
  05 september, 2018 om 1:04

  Heb je helemaal niks aan uitzendingen zijn er niét naar en films heb je er ook niet voor en tv’s zijn vaak nog flink aan prijs

 2. Roger
  05 september, 2018 om 14:31

  We worden met superlatieven om de oren geslagen(vreemde soorten benamingen die Jan Modaal nauwelijks begrijpt genoeg inzake tvs,wanneer volgen de uitzendingen op de normale tv en digibox
  zonder dat men zich duuur aankoopmateriaal moet verschaffen.
  Ik vergelijk het met superauto,s die moeten rijden op landwegen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.