Netflix voegt Dolby Atmos-ondersteuning voor Apple TV 4K toe

14 september 2018 1 Minuut 10 Reacties
Dolby-Atmos-2

Netflix heeft een update voor zijn applicatie uitgebracht waarmee ondersteuning voor Dolby Atmos op de Apple TV 4K toegevoegd wordt. Dit betekent dat Netflix helemaal klaar is voor de release van tvOS 12, het nieuwe besturingssysteem van de Apple TV waarmee ook ondersteuning voor Atmos geïmplementeerd wordt.

Komende maandag brengt Apple tvOS 12 officieel uit. Dat betekent dat de Apple TV 4K het Dolby Atmos-formaat zal gaan ondersteunen. Het was nog even onduidelijk of dit in eerste instantie alleen voor content in iTunes zou gelden, maar inmiddels heeft Netflix laten weten één van de launchpartners te zijn. Alle Dolby Atmos-content op Netflix kan dus na de installatie van tvOS 12 direct in het surroundformaat afgespeeld worden. Films en series als Bright, Lost in Space, Okja, Mudbound, Godless, Iron Fist, en Dark kunnen in het audioformaat van Dolby afgespeeld worden.

Echter, om films en series in 4K, Ultra HD en Dolby Atmos via Netflix te bekijken heb je een duurder abonnement nodig en een minimale bandbreedte van 3Mb/s. Amazon biedt ook al Atmos-content via zijn eigen Prime Video-dienst aan maar het is nog niet duidelijk wanneer Apple TV-gebruikers de Atmos-content kunnen afspelen.

Lees meer over wat Dolby Atmos precies is en hoe je luidsprekers in een Dolby Atmos-opstelling plaatst.

Reacties (10)