Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix voegt Dolby Atmos-ondersteuning voor Apple TV 4K toe

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2018, 12:37 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft een update voor zijn applicatie uitgebracht waarmee ondersteuning voor Dolby Atmos op de Apple TV 4K toegevoegd wordt. Dit betekent dat Netflix helemaal klaar is voor de release van tvOS 12, het nieuwe besturingssysteem van de Apple TV waarmee ook ondersteuning voor Atmos geïmplementeerd wordt.

Komende maandag brengt Apple tvOS 12 officieel uit. Dat betekent dat de Apple TV 4K het Dolby Atmos-formaat zal gaan ondersteunen. Het was nog even onduidelijk of dit in eerste instantie alleen voor content in iTunes zou gelden, maar inmiddels heeft Netflix laten weten één van de launchpartners te zijn. Alle Dolby Atmos-content op Netflix kan dus na de installatie van tvOS 12 direct in het surroundformaat afgespeeld worden. Films en series als Bright, Lost in Space, Okja, Mudbound, Godless, Iron Fist, en Dark kunnen in het audioformaat van Dolby afgespeeld worden.

Echter, om films en series in 4K, Ultra HD en Dolby Atmos via Netflix te bekijken heb je een duurder abonnement nodig en een minimale bandbreedte van 3Mb/s. Amazon biedt ook al Atmos-content via zijn eigen Prime Video-dienst aan maar het is nog niet duidelijk wanneer Apple TV-gebruikers de Atmos-content kunnen afspelen.

Lees meer over wat Dolby Atmos precies is en hoe je luidsprekers in een Dolby Atmos-opstelling plaatst.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter janson
  17 september, 2018 om 21:59

  Beste Martijn ,

  Na de update van Apple was ik reuze nieuwsgierig hoe mijn atmos zou klinken , twee films gekocht in de iTunes store , maar vreemd genoeg blijft mijn versterker op PCM staan , heeft dit iets te maken met de HDMI kabel heb alles al geprobeerd maar atmos lukt me niet

  Bedankt voor je reactie

  Groet ,

  Peter

  • marcel
   20 september, 2018 om 2:00

   het kan inderdaad zo zijn dat de geluid niet goed doorgegeven word, je kan het best een hdmi2.xx kabel gebruiken.

 2. Maurice
  17 september, 2018 om 22:09

  Nou bij mij op de Apple tv en dolby atmos soundbar van sony de htst 5000 werkt het perfect

 3. Paul
  20 september, 2018 om 4:01

  Hebben jullie titles voor films met Dolby Atmos in de iTunes Store, ik kan namelijk tot op heden niets vinden…

 4. Dinand
  29 september, 2018 om 9:25

  Deadpool
  Legend of Tarzan
  Logan
  Justice League
  San Andreas
  X man

  En vele anderen….
  Staan je instellingen wel goed dat je niks kunt vinden, neem aan dat je soWieso een Atmos opstelling hebt, anders gaat het zeker niet werken?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.