Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple lanceert tvOS 12 met Dolby Atmos, nieuwe screensavers en meer

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2018, 9:34 CategorieMediaspelers

Apple heeft maandagavond tvOS 12 gelanceerd. Deze update brengt onder meer ondersteuning voor Dolby Atmos met zich mee. Apple heeft in de afgelopen weken Dolby Atmos-ondersteuning toegevoegd aan enkele films. Heb je die film in je bibliotheek staan, dan krijg je de update gratis.

Download tvOS 12

Apple heeft laten weten dat tvOS 12 nu beschikbaar is. Deze update brengt onder meer ondersteuning voor Dolby Atmos met zich mee. Dit is het nieuwste surroundaudio-formaat van Dolby. Dit formaat maakt gebruik van luidsprekers die zich boven de luisteraar bevinden en zo een hoogte-effect aan de surroundervaring toevoegen. Hoewel fysieke luidsprekers boven de luisterpositie de beste ervaring bieden kan het hoogte-effect ook gesimuleerd worden. We zien dit dan ook terug op soundbar-systemen. Lees meer over wat Dolby Atmos is.

Sommige films binnen iTunes zijn inmiddels al voorzien van ondersteuning van Dolby Atmos. Mocht je die film in je bibliotheek hebben staan, dan krijg je de update naar dit audioformaat gratis en voor niets. Hetzelfde deed Apple destijds toen 4k-films beschikbaar werden gemaakt binnen iTunes; content in high definition werd toen automatisch in 4k gepresenteerd. Daarnaast zal tvOS 12 ervoor zorgen dat automatisch inloggen nog gemakkelijker gaan. Zo hoef je niet zelf meer in te loggen in bepaalde applicaties.

Wil je de update voor je Apple TV downloaden, dan kun je dat doen door naar Instellingen > Systeem > Software-updates te gaan. Daar zal de mediaspeler handmatig checken of er nieuwe software beschikbaar is. Krijg je de update nog niet binnen, geen nood: dan kan het zijn dat je er nog heel even op moet wachten. Je kunt overigens ook gewoon niets doen en de mediaspeler zelf het werk laten doen, omdat tvOS 12 ook automatisch gedownload kan worden. Wanneer de volgende versie komt, is helaas nog niet bekendgemaakt door Apple.

 • Delen:

Reacties

 1. Randy
  18 september, 2018 om 13:56

  Ik heb ook een apple tv 4k, alleen werkt de dolby atmos er niet op. Wel met netflix,maar niet met itunes films. Iemand enig idee hoe dat komt?

  • Mark
   19 september, 2018 om 9:12

   HI Randy, net getest (had hetzelfde probleem) maar nu werkt het wel.

 2. Frans
  18 september, 2018 om 21:37

  We worden een beetje over lopen door deze tv dingen Apple tv amazone tv itunes tv netflix tv videoband tv. Straks ook nog Disney tv. Kost klauwen geld om alles te zien.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.