Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon presenteert Echo Sub, Echo Link en Link Amp

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2018, 9:20 CategorieLuidsprekers

Amazon heeft tijdens een najaarsevenement de Echo Sub, Echo Link en Link Amp aangekondigd, om beter te kunnen concurreren met Sonos. De Sub kan worden gekoppeld aan twee andere Echo-speakers, die met deze sub ook een goede basweergave moeten krijgen.

Amazon Echo Sub, Echo Link en Link Amp aangekondigd

Eerder lekte de subwoofer van Amazon (twee keer zelfs al), maar nu is de kogel door de kerk. Het bedrijf heeft officieel de Echo Sub onthuld, waarmee een basweergave aan de muziek van twee gekoppelde Echo-speakers kan worden gegeven. De woofer zelf is 6-inch groot en wordt omhuld door stof. Door de sub te koppelen aan twee andere Echo-speaker kun je dus als het ware een 2.1-stereosysteem realiseren. Ook kun je de sub gebruiken in combinatie met één speaker of gebruiken in de multiroom-mogelijkheden.

Naast de Echo Sub heeft Amazon ook de Echo Link en Echo Link Amp aangekondigd. Beide producten zijn stereoversterkers, met meerdere opties voor het aansluiten van apparaten. De Echo Link sluit je aan op een aparte versterker, terwijl de Link Amp is bedoeld als zelfstandige versterker (60 watt dual-channel). De Link Amp is ook te verbinden met je Echo-speaker en dat is handig, want beide versterkers beschikking niet over een microfoon. Dus om ze met je stem te bedienen, moet je ze wel op andere apparaten aansluiten.

Met deze nieuwe producten kan Amazon nog wel eens een serieuze dreiging gaan worden voor Sonos. Dat bedrijf zet ook in op multiroom-opstellingen en presenteert daar vaak handige producten voor, en geeft tegenwoordig ook partners toegang tot die hardware. Hoewel Sonos zich richt op mensen met meer budget, kan het zijn dat veel mensen nu gaan kiezen voor het goedkopere alternatief van Amazon. Bovendien versterkt de online winkelketen de positie die het heeft op de audiomarkt tegenover techreuzen als Google en Apple.

De Amazon Echo Sub heeft een prijskaartje van 129,99 dollar en is per direct vooruit te bestellen. Later deze maand wordt de sub verscheept in de Verenigde Staten. De Echo Link heeft een prijskaartje van 199,99 dollar, de Link Amp eentje van 299,99 dollar. Beide versterkers zullen vanaf begin volgend jaar beschikbaar zijn in de VS. Over Europese releasedata is momenteel nog niets bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.