Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube brengt muziekabonnement en advertentievrij kijken naar Nederland en België

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2018, 10:05 CategorieEntertainment

Google-dienst YouTube is steeds populairder. De dienst levert ook steeds meer geld op, door een toenemend aantal advertenties. Zo voert men tegenwoordig ook steeds meer advertenties in die niet meer zomaar overgeslagen kunnen worden. Vermoedelijk probeert YouTube daarmee gebruikers ook over te halen om over te stappen op zijn premium-abonnement. Deze is vanaf vandaag in Nederland en België beschikbaar.

YouTube Premium en Music

Voor tien euro per maand kunnen gebruikers nu toegang krijgen tot YouTube Music. Als ze daar nog eens twee euro aan toevoegen, dan is de streamingdienst voortaan vrij van advertenties. Daarmee voldoet de Google-dochter aan een belofte die het eerder maakte, namelijk dat de dienst dit jaar nog naar Nederland en België zou komen.

Music biedt onder veel verschillende soorten muziek aan gebruikers. Zo zijn er contracten met de grootste platenlabels en enkele van de belangrijkste indie-uitgevers. Ook biedt de muziekdienst de mogelijkheid om concertopnames te bekijken op YouTube, die op andere diensten niet beschikbaar zijn.

Op basis van slimme algoritmes bepaalt de muziekdienst ook wat een mooie afspeellijst voor een bepaald moment van de dag is. Zo weet de dienst wanneer je in de sportschool staat en wordt op basis daarvan een lijst die ideaal is om een workout mee te doen weergegeven. Als je twee euro per maand meer betaalt, krijg je verder niet alleen geen advertenties meer te zien, ook kan je video’s offline bekijken en krijg je toegang tot exclusieve video’s die alleen voor abonnees te zien zijn.

De diensten zijn vanaf vandaag beschikbaar voor Android-, iOS en Windows-gebruikers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.