Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert MusicCast 50 en MusicCast 20 draadloze speakers

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2018, 11:32 CategorieLuidsprekers

Yamaha introduceert deze week de nieuwe streaming-luidsprekers MusicCast 20 en MusicCast 50, en zoals de naam al doet vermoeden komen beide modellen met MusicCast-functionaliteit.

Yamaha MusicCast 20 en MusicCast 50

Beide luidsprekers kunnen met een overeenkomstig tweede exemplaar worden gekoppeld tot een stereopaar, de MusicCast 50 beschikt bovendien van zichzelf al over stereocapaciteit. Het kleinere systeem MusicCast 20 biedt muziekweergave in een compact design en kan met een tweede exemplaar worden gecombineerd tot een volwaardige stereoset-up. MusicCast 50 komt met met twee lagemiddentoners en twee tweeters, waardoor de speaker zelf al een stereosysteem is. Wel kun je nog een tweede exemplaar koppelen.

De luidsprekers maken muziekstreaming mogelijk van alle gangbare streaming-diensten, waaronder Tidal, Deezer, Spotify of Qobuz. Het multiroom-systeem kan deze bronnen bovendien over de verschillende aangesloten MusicCast-componenten verdelen en op deze wijze muziek door het hele huis brengen. Via de app kan de bediening plaatsvinden via de smartphone of tablet.

De combinatie van meerdere nieuwe MusicCast-apparaten zorgt voor verdere mogelijkheden. Zo kunnen twee MusicCast 20 of MusicCast 50 als surround-luidsprekers worden gebruikt met de nieuwe AV-receivers van de RX-V85 en de RX-A80-serie en de nieuwe soundbars MusicCast BAR 40 en MusicCast BAR 400 in een surroundset-up. De surround-luidsprekers ontvangen draadloos hun signalen. Hierdoor is het kabels leggen door de ruimte niet langer nodig. De MusicCast 50 kan zo nodig alleen het achterste geluidsbeeld van een surroundset-up op zich nemen. Via een speciale technologie wordt een virtual surround gecreëerd, zodat een surround-belevenis mogelijk is met slechts één, draadloos aangesloten, luidspreker.

Prijzen en beschikbaarheid

Yamaha MusicCast 20 en MusicCast 50 zijn vanaf nu verkrijgbaar in de winkel. De adviesverkoopprijs bedraagt 229,00 euro voor de MusicCast 20 en 499,00 euro voor de MusicCast 50.


€ 193,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 193,95

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 199,00

Binnen 4 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 399,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 399,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 399,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.