Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Volgend Chromecast-model krijgt betere bluetooth en wifi’

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2018, 9:50 CategorieMediaspelers

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt het volgende model van de Chromecast betere bluetooth en wifi dan de huidige versie. De verwachting is verder dat Google niets zal veranderen aan het design en alleen intern dingen dus gaat veranderen.

Nieuwe versie Google Chromecast

Google brengt binnenkort mogelijk een nieuwe versie van de Google Chromecast uit, die is voorzien van een betere bluetooth- en wifi-verbinding, als we de FCC mogen geloven. De FCC is de Amerikaanse communicatiewaakhond. Elk bedrijf dat communicatieproducten uitbrengt, moet die producten eerst langs de FCC laten gaan voor een keuring — dan mogen ze pas worden uitgebracht. Hoewel er intern dus mogelijk dingen gaan veranderen, zal de nieuwe versie qua design waarschijnlijk geen veranderingen gaan kennen.

De huidige Chromecast-dongle beschikt al over een bluetooth-chip, maar die wordt eigenlijk alleen voor de installatie gebruikt. Toekomstige iteraties van het product zullen dus mogelijk beschikken over een volledige chipset, waardoor je veel meer met de dongle kunt doen dan nu het geval is. Daarnaast lijkt het erop dat Google de wifi-antenne zal aanpassen, waardoor de 5 GHz-verbinding kan worden versterkt. Wanneer de nieuwe versie zal verschijnen is niet bekend, maar mogelijk wordt die op 4 oktober aanstaande aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.