Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel vernieuwt Ultima-serie passieve en actieve luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2018, 16:30 CategorieLuidsprekers

Teufel heeft deze week tijdens IFA 2018 de bekende Ultima luidsprekerserie compleet vernieuwd. De Duitse fabrikant brengt onder meer een nieuw design en subtiele verbeteringen in prestaties. De prijzen zijn hetzelfde gebleven.

Teufel Ultima-serie

Net als voorheen omvat de Ultima-reeks een staande luidspreker (Ultima 40), een boekenplankluidspreker (Ultima 20), een centerspeaker (Ultima Center) en een actieve staande luidspreker (Ultima 40 Active).

De Ultima 40 is een passieve 3-kanaals staande hifi-luidspreker met twee woofers. De Ultima 20 is een passieve 2-kanaals luidspreker die als stereoset of achterluidspreker kan worden ingezet voor thuisbioscoopsystemen. De Ultima 40 Active is een actieve 3-wegs staande luidspreker met bluetooth, aptX en HDMI voor televisiegeluid, en bovendien voor het eerst uitbreidbaar tot een 4.0- of 4.1-surround set.

Daarnaast komt Teufel met Ultima Surround, bestaande uit één paar Ultima 40-luidsprekers, één paar Ultima 20-luidsprekers, de nieuwe Ultima centerspeaker en de subwoofer T10. Ook de audiosystemen Ultima 20 Kombo (voorheen Kombo 42) en Ultima 40 Kombo (voorheen Kombo 62) zijn met de nieuwe Ultima-luidsprekers uitgerust, evenals diverse surround sets van Teufel.

Prijs en beschikbaarheid

De boekenplankluidspreker Ultima 20 (249,99 euro per paar) en staande luidspreker Ultima 40 (499,99 euro per paar) kunnen per direct worden besteld. Hetzelfde geldt voor de Ultima 40 Surround 5.1-set (999,99 euro). De nieuwe versie van de Ultima 40 Active zal naar verwachting nog voor kerst 2018 verkrijgbaar zijn voor een prijs van 799,99 euro. Alle Ultima-luidsprekers zijn in zowel een witte als zwarte uitvoering verkrijgbaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.