Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel presenteert nieuwe luidsprekers tijdens IFA 2018

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2018, 12:13 CategorieLuidsprekers

Het Duitse merk Teufel is ook aanwezig tijdens de IFA-beurs in Berlijn en presenteert een aantal nieuwe speakers binnen verschillende assortimenten. Stereo of thuisbioscoop, onderweg of thuis, groot of klein — het moet allemaal kunnen.

Teufel tijdens IFA 2018

Teufel toont tijdens de IFA 2018 in Berlijn zijn nieuwe plank- en vloerluidsprekers, draadloze surround-luidsprekers, nieuwe modellen binnen de Rockster-familie, een opnieuw gelanceerde koptelefoonklassieker en een nieuw geluidssysteem voor het volgende feestje. Als eerst zijn er de Ultima-luidsprekers. Dit jaar nog vernieuwt de fabrikant de Ultima 20-boekenkastluidspreker, de Ultima Center homecinema-luidspreker, de Ultima 40-vloerstaande luidspreker en de volledig actieve Ultima 40 Active-variant.

De nieuwe edities moeten natuurlijk nog beter dan hun voorgangers klinken en moet er tevens beduidend volwassener uitzien. Daarnaast worden er draadloze actieve luidsprekers gepresenteerd, Effekt genaamd. De reden dat Teufel dit doet, is omdat mensen vaak geen surround-systeem nemen vanwege de bekabeling. De nieuwe Ultima 40 Active is de eerste speaker waarmee dit mogelijk is. De Active ontvangt meerkanaals via hdmi arc en stuurt de signalen voor de rearspeakers direct en draadloos naar de Effekt-luidsprekers. De centerspeaker wordt via een speciaal algoritme gevirtualiseerd. Er wordt nog gewerkt aan integratie met andere Teufel-producten.

Ook zal Teufel met een nieuwe Airy aankomen, de lichte en desondanks krachtige bluetooth-koptelefoon van het merk. De nieuwe versie omvat zowel een vernieuwd design als een verbeterde functionaliteit, zoals het nieuwe inklapmechanisme. Ook wordt op de IFA de Rockster-familie van robuuste bluetooth-luidsprekers uitgebreid met de compacte Rockster Go en de draagbare Rockster Cross. Zowel de Go als de Cross kunnen tegen water en stof. Dan is er nog één product die kracht en hifi combineert in één product: Power Hifi.

Dit volledig actieve 3-kanaals systeem bestaat uit drie gestapelde behuizingen. Het grootste element maakt gebruik van twee subwoofers van 12-inch, daarop een midrange speaker van 8-inch en als laatste een tweeter die het hoogfrequente bereik overneemt. Over het algemeen heeft deze toren een vermogen van 420 watt en behaalt hij een maximaal geluidsniveau van meer dan 120dB. Als dat niet genoeg is, kun je meer Power HiFi via XLR combineren. Teufel noemt dit zelf ‘het meest ‘onredelijke’ geluidssysteem voor een feestje’.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.