Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony introduceert UBP-X500 Ultra HD Blu-ray speler voor 200 euro

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2018, 13:19 CategorieBlu-ray

Sony heeft met de UBP-X800 en UBP-X700 al twee Ultra HD Blu-ray spelers in het assortiment, maar vandaag wordt wederom een nieuw model geïntroduceerd. De Japanse fabrikant komt met de UBP-X500, een volgens Sony goedkopere speler.

Sony UBP-X500 Ultra HD Blu-ray speler

De Sony UBP-X500 is kijkend naar de specificaties een eenvoudige UHD Blu-ray speler. Het compacte model kan Ultra HD Blu-ray discs afspelen, inclusief ondersteuning voor HDR10 en Dolby Atmos. Daarnaast kan de speler dvd’s, Blu-ray discs en cd’s zonder problemen weergeven. Andere media kunnen via de usb-poort afgespeeld worden, waaronder ook hoge resolutie audio en video.

En dan hebben we het belangrijkste eigenlijk wel gehad, want de speler ondersteunt geen Dolby Vision en beschikt ook niet over WiFi. Wel is er ethernetpoort aanwezig, maar over toegang tot apps als Netflix en YouTube wordt niet gesproken dus we gaan er vanuit dat deze er ook niet op staan. Qua video-aansluitingen moet je het doen met één HDMI-uitgang.

Sony zet de UBP-X500 voor 200 euro in de markt, maar vooralsnog zien wij geen reden om voor dit model te gaan. Voor minder dan een tientje meer heb je namelijk de UBP-X700, inclusief ondersteuning voor Dolby Vision, twee HDMI-poorten en WiFi. Het lijkt ons dan ook de meest voor de hand liggende keuze als je voor een Sony-speler in de markt bent.

Lees ook onze Sony UBP-X500 review.


€ 154,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 158,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. sir oled
    08 augustus, 2018 om 9:06

    enige logica is zoek alleen misschien dat deze nog veel verder in prijs zakt naar een 120 euro anders is dit model compleet overbodig.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.