Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony AF9 en ZF9 Master-serie televisies ondersteunen HDMI eARC

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2018, 10:05 CategorieLcd en led tv's

Afgelopen week introduceerde Sony twee nieuwe premium tv-series; de AF9 oled tv-serie en de ZF9 lcd led tv-serie. Deze modellen komen met diverse interessante features, waaronder de nieuwe X1 Ultimate Processor en een speciale voor Netflix gekalibreerde beeldmodus. Daarnaast zijn deze tv’s de eerste televisies die HDMI eARC ondersteunen.

HDMI ARC (Audio Return Channel) zien we al jaren terug op televisies. Deze functie maakt het mogelijk audio vanuit de tv of op de tv aangesloten bronnen via een HDMI-kabel te sturen naar een aangesloten soundbar of receiver. HDMI eARC is de volgende generatie van deze feature en maakt het doorsturen van de nieuwste audioformaten mogelijk.

HDMI eARC staat voor enhanced Audio Return Channel en beschikt over een vele hogere bandbreedte dan de standaard ARC-functie. Dit zorgt ervoor dat je met eARC hoge resolutie lossless audio kunt doorsturen, bijvoorbeeld 24-bit audio, Dolby TrueHD en Dolby Atmos. Eigenlijk is HDMI eARC een onderdeel van de nieuwe HDMI 2.1-standaard, maar sommige features die binnen deze standaard vallen kunnen door fabrikanten aan HDMI 2.0-apparaten toegevoegd worden. Zo zagen we eerder al av-receivers verschijnen die HDMI eARC ondersteunen.

Sony heeft inmiddels bevestigd dat de AF9-serie en ZF9-serie televisies de volledige functionaliteit van HDMI eARC ondersteunen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een Blu-ray speler aan kunt sluiten op de tv en een film met Dolby Atmos via de HDMI-kabel tussen de tv en de receiver kunt beluisteren via de receiver. Let wel; de receiver of soundbar moet HDMI enhanced Audio Return Channel ook ondersteunen. Helaas biedt de Netflix-app op deze tv’s nog geen ondersteuning voor Dolby Atmos en Sony kan nog niet vertellen wanneer er hier een update voor wordt uitgebracht.

Lees ook onze Sony ZF9-serie review en Sony AF9-serie review.


€ 2.999,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 3.731,09

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.