Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp lanceert nieuwe soundbars, radio’s en speakers

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2018, 20:42 CategorieLuidsprekers

Sharp introduceert naast nieuwe televisies ook diverse nieuwe audioproducten tijdens IFA 2018 in Berlijn. Zo komt het bedrijf met Dolby Atmos soundbars, digitale radio’s, draagbare DAB-apparaten en Bluetooth-speakers.

Sharp audioproducten 2018

Sharp zet vol in op soundbars. Het Japanse bedrijf biedt bijna een dozijn modellen, variërend van het 100W instapmodel HT-SB106 met Bluetooth tot het 220W Wi-Fi 2.1 All-In-One model HT-SBW420. Nu Sharp de Europese audiomarkt opnieuw betreedt, introduceert het bedrijf twee soundbar-oplossingen met Dolby Atmos. Sharp lanceert de soundbars HT-SBW460 en HT-SBW800 nu met 3.1- en 5.1.2-geluidssystemen inclusief een draadloze subwoofer. Deze uitbreidingen zijn geschikt voor elke tv en worden aangeboden met een adviesprijs van 359 euro en 559 euro. Naast Dolby Atmos worden ook Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus en Dolby Digital ondersteund. De soundbars zijn te bedienen via het hoofdmenu op het apparaat of met de afstandsbediening van de tv, via HDMI ARC-CEC. De soundbars zijn uitgerust met twee HDMI 2.0-ingangen en een 4K-doorvoer. Verder zijn ze uitgerust met een optische, een coax- en een AUX-ingang. Daarnaast beschikken de speaker over een USB-interface voor audio playback en updates. Ten slotte zit er Bluetooth op om draadloos muziek te streamen. Beide soundbars liggen tegen het einde van 2018 in de winkels.

Daarnaast komt Sharp met twee draagbare DAB-radio’s. Ze hebben de retro-look van draagbare radio’s uit de jaren zeventig; met een houten body, een telescopische antenne en een metalen handvat. Aan de binnenkant beschikken de radio’s over de DAB-technologie. De DR-P350 en het stereo model DR-P355 leveren DAB/DAB+/FM-ontvangst met een continue RDS-tekstdisplay en een alarm met snooze-knop. Verder ondersteunt de DR-P355 draadloze streaming via Bluetooth. Maximaal twintig stations kunnen worden voorgeprogrammeerd worden ingesteld. De radio’s kunnen worden aangesloten op het stroomnet, maar werken ook met batterij. De draagbare DAB-radio’s DR-P350 en DR-P355 zijn in januari 2019 verkrijgbaar. De adviesprijs is respectievelijk 89 euro en 109 euro.

Ook biedt Sharp verschillende digitale stereo radio’s / internet radio’s met houten body, aluminium voorkant en telescopische antenne. De DR-I470, het topmodel voor stereo internet – en digitale radio, is uitgerust met DAB/DAB+/FM, RDS/Bluetooth en een dimbaar kleurendisplay dat het tijdstip, alarm en weerbericht laat zien. Vooraf kunnen zestig stations als standaard worden ingesteld. Daarnaast zijn er al 27.000 internetradiostations ingesteld. Zappen kan met de afstandsbediening eenvoudig vanaf de bank. De DR-I470 is in november verkrijgbaar voor een adviesprijs van 179 euro.

Sharp’s uitgebreide audio line-up bestaat verder uit spatwaterdichte Bluetooth-speakers (IP56) met een output van 14 tot 40W, verkrijgbaar in meerdere kleuren en deels ondersteund voor stembediening via Siri (Apple) of Google Assistant. De draagbare GX-BT280 met DSP-technologie levert bijvoorbeeld 20W, een hoge frequentie-boost en een diepe bass. De ingebouwde oplaadbare batterij heeft een afspeeltijd van twaalf uur. Oproepen kunnen handsfree worden beantwoord. Een andere draagbare Bluetooth-luidspreker is de GX-BT480. Ook deze is spatwaterdicht. De GX-BT480 komt met een geïntegreerde equalizer, spraakbediening en twintig uur speeltijd. Geluid kan bovendien worden afgespeeld van micro SD-kaarten of via een AUX-kabel. De draagbare Bluetooth speakers GX-BT280 en GX-BT480 zijn eind oktober 2018 verkrijgbaar. De adviesprijs is respectievelijk 99 euro en 159 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.