Samsung presenteert 8K QLED tv tijdens IFA 2018

20 augustus 2018 1 Minuut 8 Reacties
Samsung-QLED-8K

Nog een ruime week en dan gaat in Berlijn IFA 2018 weer van start. Tijdens deze beurs tonen alle grote fabrikanten het nieuwste op het gebied van audio en video, waaronder ook Samsung.

De Koreaanse fabrikant heeft zelfs al laten zien wat er tijdens de beurs onthuld zal worden; de eerste 8K QLED tv voor consumenten.

Samsung is één van de fabrikanten die middels banners door Berlijn aan iedereen wil laten zien wat het voor de consument in petto heeft. Die banners hangen er meestal al een paar dagen van te voren en op het vliegveld van Berlijn is dan ook al een grote afbeelding van de nieuwste QLED tv te zien. Het gaat om een 8K-model, met de slogan ‘prepare to be amazed’.

Nu is dit niet de eerste keer dat Samsung een 8K QLED tv laat zien. Begin dit jaar waren wij in New York aanwezig, voor de 2019 QLED tv-presentatie van de fabrikant. Daar demonstreerde Samsung de Q9S-serie reeds, voorzien van verbeterde full array-achtergrondverlichting en de 8K Ultra HD-resolutie. Waarschijnlijk wordt in Berlijn hetzelfde model getoond, maar mogelijk krijgen we meer te horen over de prijzen, varianten en beschikbaarheid. Daarnaast zijn we erg benieuwd naar de exacte specificaties, zoals het aantal dimming zones en de ondersteuning voor HDMI 2.1. Op 30 augustus wordt de televisie naar verwachting officieel gepresenteerd.

Lees meer over wat 8K Ultra HD is en wat je er aan hebt.

Reacties (8)