Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung presenteert 8K QLED tv tijdens IFA 2018

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2018, 9:54 CategorieLcd en led tv's

Nog een ruime week en dan gaat in Berlijn IFA 2018 weer van start. Tijdens deze beurs tonen alle grote fabrikanten het nieuwste op het gebied van audio en video, waaronder ook Samsung. De Koreaanse fabrikant heeft zelfs al laten zien wat er tijdens de beurs onthuld zal worden; de eerste 8K QLED tv voor consumenten.

Samsung is één van de fabrikanten die middels banners door Berlijn aan iedereen wil laten zien wat het voor de consument in petto heeft. Die banners hangen er meestal al een paar dagen van te voren en op het vliegveld van Berlijn is dan ook al een grote afbeelding van de nieuwste QLED tv te zien. Het gaat om een 8K-model, met de slogan ‘prepare to be amazed’.

Nu is dit niet de eerste keer dat Samsung een 8K QLED tv laat zien. Begin dit jaar waren wij in New York aanwezig, voor de 2019 QLED tv-presentatie van de fabrikant. Daar demonstreerde Samsung de Q9S-serie reeds, voorzien van verbeterde full array-achtergrondverlichting en de 8K Ultra HD-resolutie. Waarschijnlijk wordt in Berlijn hetzelfde model getoond, maar mogelijk krijgen we meer te horen over de prijzen, varianten en beschikbaarheid. Daarnaast zijn we erg benieuwd naar de exacte specificaties, zoals het aantal dimming zones en de ondersteuning voor HDMI 2.1. Op 30 augustus wordt de televisie naar verwachting officieel gepresenteerd.

Lees meer over wat 8K Ultra HD is en wat je er aan hebt.

 • Delen:

Reacties

 1. Tv freak
  20 augustus, 2018 om 10:14

  Leuk 8K, laat ze eerst maar eens betere panels maken, met een betere kijkhoek, minder agressief in beeld. Neem een voorbeeld aan LG.

 2. Frans
  20 augustus, 2018 om 15:55

  Hier zit je in de huiskamer niet op te wachten. Er zijn nog niet eens 4K UITZENDINGEN laat staan 4K films een handje vol nog maar te krijgen. Mensen worden dit echt zat van deze fabriekanten en de prijzen te duur.
  We kunnen nog wel een grote terug slag krijgen in techniek dat niks meer werkt ook op internet dan kun je niks meer zien en horen.
  Ja dit is een negatief antwoord maar zo is het wel techniek is kwetsbaar en de natuur heeft er gewoon maling aan dus ga je maar is instellen dat je niks meer kan met je tv mobiel laptop.
  Daar denken jullie niet aan.

  • Peter v
   20 augustus, 2018 om 20:34

   Ben je dronken?

  • jer
   31 augustus, 2018 om 9:05

   Hoezo zit je hierop niet te wachten… wat een onzin! Er is al meer dan genoeg 4k aanbod (YouTube, Netflix, Amazon, XBOX etc etc). Alleen kijk jij dan dus waarschijnlijk op de traditionele manier tv wat alleen maar afneemt. Dat staat bij ons niet eens meer aan vanwege het belabberde aanbod.

   en inderdaad zoals Peter V al vraagt, Ben je dronken?

 3. Dominique
  21 augustus, 2018 om 10:23

  Eerst maar eens van 1080i naar 1080p gaan met tv kijken..

  • Jer
   31 augustus, 2018 om 9:07

   Misschien niet meer traditioneel tv kijken en je aanbod op een andere manier zoeken (Netflix, YouTube, Amazon, XBOX, PS4 etc)?

 4. Adonis
  27 augustus, 2018 om 15:38

  Ik hoop dat deze tv naast de resolutie qua hardware vele malen beter zal zijn dan de Q9FN. Hierbij bedoel ik bijvoorbeeld een toename in het aantal dimming zones in de tv, hogere piek brightness (nits), bredere kijkhoek, een hoger volume in kleuren en als allerbelangrijkste: goede gaming performance (lage latentie bv).

  Hoe dan ook, ik zit vol spanning te wachten op de onthulling heren!

 5. John Noppe
  02 november, 2018 om 22:33

  Ik vind het 4K aanbod op Netflix erg weinig.
  En het is niet echt 4K maar een soort upgrade.
  YouTube is echter wel echt 4K en mooi om naar te kijken.
  We lopen in Nederland echt achter.
  In Duitsland is het aanbod veel groter.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.