Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung kondigt Galaxy Home speaker met Bixby assistent aan

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2018, 10:06 CategorieLuidsprekers

Samsung heeft gisteren tijdens een evenement in New York de Galaxy Home aangekondigd. Deze slimme speaker beschikt over de Bixby spraakassistent maar staat daarnaast volgens de Koreaanse fabrikant vooral in het teken van een premium audiokwaliteit.

Samsung Galaxy Home

De Samsung Galaxy Home is een speaker met spraakassistent, zoals we er de laatste maanden meerdere gezien hebben. Onder meer de Google Home, Apple HomePod en Amazon Echo zijn concurrenten van de Galaxy Home. De variant van Samsung is iets groter dan zijn concurrenten, staat op drie pootjes en beschikt over zes ingebouwde speakers en een subwoofer. Ook zijn er acht microfoons aanwezig om de spraakcommando’s op te vangen.

Hoewel de speaker draait om de slimme Bixby spraakassistent ligt de focus ook op een optimale audioweergave. Hiervoor maakt Samsung gebruik van technieken die door het in 2016 overgenomen Harman ontwikkeld zijn. Hier vallen onder meer JBL en AKG onder. Een unieke feature is ‘Soundsteer’. Gebruikers kunnen het commando “Hi Bixby, Soundsteer” uitspreken, waarna de audioweergave richting de gebruiker gericht wordt.

Verder is de Galaxy Home compatibel met het SmartThings smarthome-platform van Samsung en kun je muziek streamen middels Spotify. De Spotify integratie gaat dieper dan we bij andere partijen gezien hebben. Samsung werkt namelijk samen met de dienst om je muziek automatisch en naadloos daar af te spelen waar je het nodig hebt. Speel je muziek af op je Note 9 terwijl je binnenkomt, dan kan de muziek direct door te tv overgenomen worden. Loop je naar de keuken dan wordt automatisch gevraagd of je de muziek op een compatibel apparaat (van Samsung) in de keuken wilt afspelen. Natuurlijk kun je Bixby gebruiken om je gekoppelde smarthome-producten te bedienen, vragen laten te beantwoorden, media te bedienen en nog veel meer. Wanneer de Galaxy Home op de markt verschijnt en wat ervoor betaald moet worden is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.