Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic rolt Dolby Vision-firmware uit voor DP-UB824 UHD Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2018, 15:14 CategorieBlu-ray

Panasonic is vandaag begonnen met de uitrol van een nieuwe firmware-update waarmee Dolby Vision aan de DP-UB824 Ultra HD Blu-ray speler toegevoegd wordt. Dat maakt dit model de eerste UHD Blu-ray speler die zowel HDR10+ als Dolby Vision ondersteunt.

De Panasonic DP-UB824 is alweer een aantal maanden officieel gelanceerd en sinds enkele weken in Nederland en België (DP-UB820) verkrijgbaar. De speler beschikt dankzij eerdere updates over ondersteuning voor HDR10 en HDR10+ maar sinds vandaag middels een firmware-update dus ook over ondersteuning voor de HDR-standaard van Dolby.

Zowel HDR10+ als Dolby Vision bieden HDR-weergave middels dynamische metadata. Dat betekent dat de HDR-weergave per shot of frame geoptimaliseerd kan worden. HDR10, de meestgebruikte standaard, beschikt over statische metadata, waardoor de HDR-weergave voor een gehele uitzending middels één setting vaststaat. Op dit moment is er echter nog geen content met HDR10+. Dolby Vision zien we terug op Ultra HD Blu-ray discs en via streamingdiensten als Netflix.

Naast ondersteuning voor de HDR-standaard van Dolby brengt firmwareversie 1.21 Amazon Prime Video, de streamingdienst van Amazon, naar de UHD Blu-ray speler van Panasonic. Netflix is via een eedere update reeds aan de speler toegevoegd.

Bekijk ook de complete Panasonic 2018 – 2019 Ultra HD Blu-ray speler line-up.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  24 augustus, 2018 om 18:57

  Er is maar één karig aanbod UHD in de winkels hier in Nederland. M M daar staat erg weinig je valt over de oude dvd zoveel staat er ook veel oude zooi wat films aan gaat we hebben niet veel keus in winkels. Internet is goedkoper met UHD.

  • Raymon
   25 augustus, 2018 om 9:05

   UHDs moet je importeren uit de UK (of US), dan bespaar je vaak bijna 50% ten opzichte van de prijs hier. Ook is het aanbod vele malen groter. Helaas lijken de studio’s NL steeds meer links te laten liggen met hun releases.

   Mooi om te zien dat er nu een speler is die zowel DV als HDR10+ afspeelt. Ben benieuwd hoe deze formaten gaan concurreren in de toekomst.

 2. frans
  25 augustus, 2018 om 9:46

  Nederland word gestraft met het niet uitbrengen hier van UHD films op disk.
  Ik denk dat het te maken heeft met downloaden hier in het verleden.

  Disney is helemaal verkeerd bezig.

  • Henk
   28 augustus, 2018 om 18:11

   Zoals ik al eerder heb geschreven, de dagen van RO-Disc liggen voorgoed achter ons.

 3. Swoopp
  25 augustus, 2018 om 16:55

  Ik ben benieuwd of deze dv update ook werkt met de sony A1e oled tv. Want sony had weer een andere standaart voor dv.

  • Arjan
   27 augustus, 2018 om 8:13

   Volgens de release notes worden ook de Sony TV’s ondersteund.
   Niet getest, mijn LG wilde geen Sony look-a-like spelen 😉

  • Dinand
   30 november, 2019 om 16:38

   Ook de Philips 854 heeft problemen om de DV content goed weer te geven. Ondanks vele instellingen krijg ik bij DV content 8 Bit RGB op scherm. HDR10+ en HDR wordt wel in 12 Bit BT2020 YCbCR 4.4.4. correct doorgegeven
   Ondersteund de Philips 2019 serie niet alle DV profile correct?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.