Panasonic en Samsung voegen HDR10+ toe aan 2018 tv’s

29 augustus 2018 1 Minuut 4 Reacties
Panasonic HDR10+ IFA

Panasonic en Samsung hebben vandaag via persberichten laten weten HDR10+ aan diverse 2018 tv's een firmware-update voor HDR10+ gekregen hebben.

Dit betekent dat in het aantal tv’s dat de nieuwe HDR-standaard ondersteunt flink uitgebreid wordt.

Samsung laat niet weten welke modellen exact een update krijgen, maar het bedrif geeft wel aan dat het grootste deel van de eigen, in 2018 uitgebrachte tv’s volledig gecertificeerd wordt voor HDR10+. De Koreaanse fabrikant meldt dat er een samenwerking is met andere bedrijven die HDR10+ ondersteunen, om ze te helpen tools en processoren te ontwikkelen zodat de tv’s HDR10+ ondersteunen.

Panasonic geeft wel meer informatie. De FXW604-serie krijgt een firmware-update waarmee ondersteuning voor HDR10+ content toegevoegd wordt.  Daarnaast zijn de televisies uit de FXW704-serie en hoger HDR10+- gecertificeerd. Dit betekent dat ze getest zijn door een extern geautoriseerd testcentrum en voldoen aan de hoge Hollywood-standaarden die in samenwerking met 20th Century Fox werden vastgesteld.

Samsung is de initiatiefnemer van HDR10+, een verbeterde versie van HDR10 waarbij dynamische metadata een belangrijke rol spelen. Net als bij Dolby Vision kan middels HDR10+ de HDR-weergave per scene geoptimaliseerd worden. Het formaat is inmiddels ondergebracht in een joint venture, genaamd HDR10+ Technologies. Hier hebben onder meer Panasonic en 20th Century Fox zich al bij aangesloten. Amazon, Philips en Warner Bros ondersteunen HDR10+ maar maken geen deel uit van de alliantie.

Eerder liet ook Philips al weten een groot deel van de in 2018 gelanceerde tv’s te voorzien van HDR10+ ondersteuning.

Reacties (4)