Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic en Samsung voegen HDR10+ toe aan 2018 tv’s

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2018, 17:20 CategorieLcd en led tv's

Panasonic en Samsung hebben vandaag via persberichten laten weten HDR10+ aan diverse 2018 tv’s een firmware-update voor HDR10+ gekregen hebben. Dit betekent dat in het aantal tv’s dat de nieuwe HDR-standaard ondersteunt flink uitgebreid wordt.

Samsung laat niet weten welke modellen exact een update krijgen, maar het bedrif geeft wel aan dat het grootste deel van de eigen, in 2018 uitgebrachte tv’s volledig gecertificeerd wordt voor HDR10+. De Koreaanse fabrikant meldt dat er een samenwerking is met andere bedrijven die HDR10+ ondersteunen, om ze te helpen tools en processoren te ontwikkelen zodat de tv’s HDR10+ ondersteunen.

Panasonic geeft wel meer informatie. De FXW604-serie krijgt een firmware-update waarmee ondersteuning voor HDR10+ content toegevoegd wordt.  Daarnaast zijn de televisies uit de FXW704-serie en hoger HDR10+- gecertificeerd. Dit betekent dat ze getest zijn door een extern geautoriseerd testcentrum en voldoen aan de hoge Hollywood-standaarden die in samenwerking met 20th Century Fox werden vastgesteld.

Samsung is de initiatiefnemer van HDR10+, een verbeterde versie van HDR10 waarbij dynamische metadata een belangrijke rol spelen. Net als bij Dolby Vision kan middels HDR10+ de HDR-weergave per scene geoptimaliseerd worden. Het formaat is inmiddels ondergebracht in een joint venture, genaamd HDR10+ Technologies. Hier hebben onder meer Panasonic en 20th Century Fox zich al bij aangesloten. Amazon, Philips en Warner Bros ondersteunen HDR10+ maar maken geen deel uit van de alliantie.

Eerder liet ook Philips al weten een groot deel van de in 2018 gelanceerde tv’s te voorzien van HDR10+ ondersteuning.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  29 augustus, 2018 om 19:10

  Op uhd disks uit de winkels waar film op staat heb ik nog geen hdr10+ gezien alleen DOLBY vision en hdr waar ik er een aantal van heb nu. Zie er heel goed uit DOLBY vision.
  Mijn speler heeft het ook. Dus ik zie het nog niet komen hdr10+.

  • Lieserd
   29 augustus, 2018 om 20:27

   Ik wacht helaas met een oled totdat ik weet wat de standaard wordt. Dolby vision of hdr 10+. Ze zouden zeker meer consumenten over de streep trekken door gewoon beiden te ondersteunen.

 2. Peter
  29 augustus, 2018 om 22:30

  Heb vorige maand Panasonic tv gekocht exw784 serie, omdat ik las dat hij een update kreeg naar hdr10+, en ook hier te lezen jaar terug https://www.homecinemamagazine.nl/2017/09/luidt-hdr10-nieuwe-formaat-oorlog/ en nu alleen de modellen van 2018?.
  wordt je toch weer bedonderd door PANASONIC, nou zullen jullie wel denken daar merk je toch niet veel van Oke, misschien niet maar aangezien ze maar 2 jaar updates geven wil je wel alles meepakken toch?

  • Giovanni
   01 september, 2018 om 9:24

   Helaas zelfde geval hier, maar dan met een Samsung Ks9500 uit 2016. Samsung had in eerste instantie aangegeven dat 2016 serie ook HDR10+ ondersteuning krijgen, om later te bevestigen dat het niet gaat gebeuren voor 2016 serie.

   Nu heb ik nog niks aan, maar stel dat volgend jaar HDR10+ soort van standaard wordt (voor mij vooral op Game niveau), dan heb ik wel het gevoel iets te gaan missen.

   HDR vind ik sowieso al wel mooi uitzien op Ps4 spellen. Ben benieuwd wat HDR10+ daar aan zal toevoegen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.