Netflix test momenteel videopromo’s tussen serieafleveringen

20 augustus 2018 1 Minuut 1 Reacties
orange-is-the-new-black-netflix

Netflix test momenteel videopromo's die verschijnen tussen serieafleveringen die mensen aan het kijken zijn op de videostreamingdienst. Slechts een handvol mensen wereldwijd zien deze video's, en de reacties zijn nou niet bepaald positief.

Netflix test videopromo’s

Videostreamingdienst Netflix laat bij sommige gebruikers tegenwoordig videopromo’s (in feite gewoon reclame) zien tussen serieafleveringen door. De video vult heel het scherm en laat content zien die ook interessant voor je kan zijn, schrijft Techcrunch. Veel van deze abonnees hebben op internet hun onvrede uitgesproken over deze ontwikkeling. Door een bug was het ook nog eens onmogelijk de advertenties meteen te skippen, waardoor er een bepaalde hoeveelheid bekeken móest worden (net zoals op YouTube).

Tegenover The Verge bevestigd Netflix dat de video’s moeten kunnen worden overgeslagen en dat de functie momenteel niet permanent is. De advertenties laten allerlei films en series zijn, of ze nou door de dienst worden gemaakt of niet. Eerder voegde het bedrijf al trailers toe die automatisch op de homepagina worden afgespeeld, met als doel dat je sneller kunt beslissen of je iets wil zien of niet. Daar zou deze ‘functie’ ook voor bedoeld zijn. Laten we hopen dat het bedrijf besluit de advertenties niet breed uit te rollen — want dit is gewoon vervelend.

Reacties (1)