Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix Calibrated Mode: een optimale film- en serie-ervaring op premium tv’s

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2018, 9:33 CategorieLcd en led tv's

Sony en Netflix hebben de handen ineen geslagen en lanceren samen de Netflix Calibrated Mode. Deze speciale beeldmodus moet het maximale uit Netflix-content op de premium lcd en oled tv’s van Sony halen.

Sony heeft gisteren twee nieuwe, premium tv-series aangekondigd; de ZF9 lcd led tv-serie met full array backlight en de AF9 oled tv-serie met onder andere de X1 Ultimate-processor. Beide tv-series staan in het teken van de best mogelijke beeldkwaliteit, ook via streamingdienst Netflix. Om dat mogelijk te maken hebben de engineers van Sony en Netflix samen de Netflix Calibrated Mode ontwikkeld.

While recently watching Lost in Space, I was struck by the vivid landscapes: lush forests, shadowed snowfields, and other visual elements that pulled me more deeply into the Robinsons’ adventures,” said Scott Mirer, Vice President, Device Partner Ecosystem at Netflix. “We can’t wait for our members around the world watching on Sony’s new BRAVIA MASTER Series TVs to get this fantastic experience and – for the very first time – to deliver studio quality picture mastering to the living room with Netflix Calibrated Mode.

De speciale beeldmodus is alleen beschikbaar wanneer Netflix opgestart wordt en haalt, volgens beide bedrijven, het maximale uit 4K-, HDR- en Dolby Atmos-content. De beeldmodus werkt echter zowel met SDR- als met HDR-content. In eerste instantie is de beeldmodus alleen beschikbaar op de premium tv’s van Sony. Deze vinden we in de AF9- en ZF9-serie.

 • Delen:

Reacties

 1. WvB22
  01 augustus, 2018 om 13:41

  Klinkt mij vooral als goedkope marketing in de oren. De kwaliteit is veel meer afhankelijk van de bandbreedte van de stream als van de instellingen van Netflix op de tv. Een professioneel gekalibreerde TV lijkt mij meer doen voor de kwaliteit dan weer een zogenaamd geoptimaliseerde beeldmodus.

 2. Peter v
  01 augustus, 2018 om 15:46

  Vaste internetaansluiting in plaats van draadloos en je pakt al een klap beter beeld en geluid. Ga je daarna nog eens experimenteren met goede internetkabels word het nog beter.

  • ptrv
   01 augustus, 2018 om 19:42

   Hi Peter, mag ik vragen hoe dat werkt met goede internetkabels?

   • Peter v
    01 augustus, 2018 om 23:56

    Hey Peter. Wanneer je van je router rechtstreeks naar je bron kan of van je router met een cat7 kabel naar je verdeelkast kan je vandaar gaan experimenteren. Doe je dat eerst met een gewone kabel word dat zoals ik al schreef een stuk beter. Wanneer je er geld voor over hebt kan je duurdere kabels gaan proberen en zal je kleine verbeteringen zien en horen. En dat kan je bijna eindeloos tweaken. Probeer het ook eens met stroomkabels. Sta je van te kijken wat dat doet. Vind je het niks stuur je het terug. Idem met stekker blok. Bedoel ik niet van de praxis maar nog betere. Heb zelf kabels van audioquest maar andere kabels zijn ook goed. Furetech M.I.T etcetera. Mvg Peter.

  • Solaris
   06 augustus, 2018 om 16:58

   Klinkklare onzin, dezelfde flauwekul als dat er verschillen in beeldkwaliteit tussen HDMI kabels zouden zijn. Een Cat7 kabel geeft onder geen enkele omstandigheid een beter beeld of geluid dan een Cat5e kabel… die gewoon werkt. Logisch ook, want er worden alleen maar nullen en enen verzonden. Zou de ene kabel een ‘beter’ beeld geven dan een ander, dan zou de nullen en enen in een andere volgorde moeten worden verzonden en dan ook op een dusdanige wijze dat het beeld ‘beter’ wordt. Volslagen kolder!

   Een ander verhaal is een mogelijke bandbreedtebeperking, d.w.z. als er signalen worden verzonden die zoveel data bevatten dat de de beschikbare capaciteit te boven gaat. Dat zie je echter direct terug door overduidelijke beeldfouten danwel helemaal geen beeld. Het is echter onzin dat een HDMI of Cat kabel een beter beeld of geluid kan geven dan eentje die al werkt. Wie dat gelooft, gelooft zeker ook dat een Excelbestand verzonden met kabel A een andere uitkomst laat zien dan verzonden met kabel B. In dat geval dient u vooral de (uiteraard altijd veel duurdere) ‘betere’ kabel te kopen: u verdient het dan volop het geld uit de zakken geklopt te worden voor een nutteloze toevoeging.

   • Peter v
    08 augustus, 2018 om 14:20

    Heb het hier met geen woord over hdmi en ook voor jou :probeer het eerst eens voordat je met het bekende nullen en eenen verhaal komt. Zie in je betoog nergens dat jou ervaring anders is. Alleen ben ik bij jou er bang voor dat je zo in je eigen verhaal geloof dat je dat niet gaat doen. Is echt zonde want ook je geluid word een stuk beter. Mvg Peter

 3. PTRV
  02 augustus, 2018 om 7:18

  Hallo Peter, bedankt voor je toelichting! Ik geloof zeker ook dat goede kabels verschil kunnen maken.

 4. WvB22
  03 augustus, 2018 om 3:19

  Nou dat valt dus nog wel tegen. Probleem is niet zozeer de internetverbinding. WiFi is gewoon prima voor Netflix. Zelfs in 4K HDR. Even er vanuitgaande dat een gemiddeld huishouden in Nederland over zeker een 50mb aansluiting bezit. Bottleneck is niet de bekabeling of WiFi maar de stream zelf. Die is gecomprimeerd tot piek download waardes van max 25 mb/s en gemiddelde nog geen 20 mb/s. Begrijp me goed, die beelden zijn nog om je vingers bij af te likken. Denk ook dat ze hun eigen compressie algoritmen hebben want alles ziet er goed uit. Echter, gecomprimeerd blijft gecomprimeerd. Vind dat Netflix best de snelheid wat mag opvoeren en nog een kwaliteitsslag kan maken.

  • Peter v
   03 augustus, 2018 om 11:04

   Beste.
   Probeer het eerst eens zou ik zeggen. Kan idd met WiFi prima 4K HDR etcetera. Maar wanneer je vaste aansluiting hebt zal je zien dat je beeldverwerking veel beter en rustiger word. Bijvoorbeeld bewegende handen zie je echt verschil. Maar nogmaals probeer het eerst eens.

 5. Andor
  23 oktober, 2018 om 16:40

  @Peter V van WiFi naar bekabeld aansluiten heb je gelijk, omdat de meeste WiFi verbindingen niet stabiel zijn waardoor de bandbreedte wisselt en netflix de kwaliteit automatisch aanpast. Dus zorgen voor een stabiele verbinding met zo’n hoog mogelijke beschikbare bandbreedte.

  Maar het verschil tussen een 1 Gigabit netwerk op Cat5E of Cat7 ga je echt niks van merken in beeldkwaliteit, daarvoor hoef ik het niet te proberen want als network engineer ken ik de techniek erachter en het is gewoon een feit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.