Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marmitek introduceert HDMI extenders over CAT5e/6

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2018, 11:38 CategorieAccessoires

Marmitek introduceert twee HDMI extenders over CAT5e/6 die geschikt zijn voor de Ultra HD 4K60 resolutie: de Marmitek MegaView 141 UHD en MegaView 241 UHD 2.0. Deze producten bieden de oplossing als je geej lange HDMI kabel wilt of kunt gebruiken en toch de hoogst mogelijke beeldkwaliteit wilt behouden.

Marmitek MegaView serie

Alle producten uit het Marmitek MegaView assortiment bestaan standaard uit één HDMI zender en één HDMI ontvanger. Met de MegaView 141 UHD/241 UHD 2.0 extenders kun je over een CAT 5e/6 kabel het 4K60 signaal van een tv decoder, of andere HDMI bron, tot 40 meter verlengen naar een tv op een door jouw gewenste locatie in huis.

Je kunt de aangesloten decoder op afstand bedienen door middel van de infrarood retourfunctie of CEC (Consumer Electronics Control). Dit betekent dat je bijvoorbeeld vanuit je slaapkamer de tv decoder die beneden in de woonkamer staat kunt bedienen.

Door de ingebouwde Power over Cable (PoC) technologie is een aparte stroomaansluiting voor de MegaView ontvanger bij de tv niet meer nodig en kun je deze netjes wegwerken. De MegaView 241 UHD 2.0 heeft bovendien een bandbreedte van 18 Gbps. Hierdoor wordt het onder andere mogelijk om 4K weer te geven in 50-60 frame rates per seconde, 4:4:4 chroma kleuren, Deep Color en HDR.

Prijs en beschikbaarheid

De Marmitek MegaView 141 UHD & 241 UHD 2.0 zijn een verbeterde versie van de Marmitek MegaView 121 (4K30) en zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van respectievelijk 239,95 euro en 299,95 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.