Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Libratone komt met Zipp 2 en Zipp Mini 2 met beter geluid en Alexa

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2018, 11:54 CategorieLuidsprekers

Libratone komt vandaag tijdens de IFA 2018 met twee opvolgers voor zijn Zipp en Mini-speakers. De nieuwe edities hebben de illustere namen Zipp 2 en de Mini 2 gekregen en worden in oktober uitgebracht. Of ze ook meteen in Nederland beschikbaar zijn is nog de vraag.

Zipp 2 en Zipp Mini 2

De nieuwe speakers lijken wat het ontwerp betreft op de oorspronkelijke Zipp-modellen. Het gaat om speakers die voorzien zijn van een stoffen cover en de kenmerkende ritssluiting. Die maakt het mogelijk om de speakers indien gewenst van een nieuw kleurtje te voorzien. Maar het zijn twee verbeterde speakers, die dus ook vernieuwingen met zich meebrengen ten opzichte van de vorige generaties.

De belangrijkste toevoeging vinden we in Amazon Alexa. Dat betekent dat het voortaan mogelijk is om tegen je speaker te praten, te vragen of de speaker een liedje voor je wil afspelen en andere Alexa-taken. Zo kan je vragen wat het weer wordt, maar ook een willekeurige feitelijke vraag stellen. Oudere modellen bieden ook ondersteuning voor Alexa, maar daarvoor moet je op een knop drukken om haar te kunnen gebruiken. De nieuwe versie is geheel handsfree.

Verbeterde speakers

De Zipp 2 biedt volgens Libratone rijker geluid dan het vorige model. Ook biedt het apparaat 360-graden geluid en een verbeterde akoestische reflector om betere geluidskwaliteit mogelijk te maken. In het apparaat tref je een 4-inch woofer, 1-inch soft dome tweeter en twee 4-inch low frequency radiators aan. Verder beschikt de Mini 2 over een 3-inch woofer, 1-inch soft dome tweeter en twee 3,5-inch low frequency radiators.

De Zipp 2 kan op een volgeladen batterij in totaal twaalf uur gebruikt worden. Hoe lang de Mini 2 mee kan is niet zeker. De nieuwe speakers worden in oktober op de markt gebracht, maar we weten niet zeker of dit ook meteen in Nederland zal zijn. De Libratone Zipp 2 heeft een adviesprijs van 279 pond (308 euro) en de Mini 2 van 229 pond (252 euro). Vermoedelijk zullen de europrijzen hoger komen te liggen, doordat er onder meer importheffingen betaald moeten worden.
€ 249,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. jan
  18 december, 2018 om 16:51

  hi waarom is er geen android app.
  ik heb een Z 520 van acer met andr. 4.4.2.
  en een samsung tab, sony tv alle met android.
  Hoe kan ik de app downloaden
  gr

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.