Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Impressie: Sony V90DW MUTEKI – audiosysteem met verlichting voor een feest(je)

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2018, 11:22 CategorieLuidspreker reviews

Soms lanceren fabrikanten producten waarvan je het nut niet echt ziet, of waar je in ieder geval niet snel zelf je geld aan zou uitgeven. Maar, toch zou je die producten wel eens kort willen testen om te zien wat het nu eigenlijk is. De Sony V90DW MUTEKI is een dergelijk apparaat en aangezien ik de afgelopen twee weken twee feestjes moest organiseren was dit het perfecte moment om dit gevaarte eens in de tuin te zetten.

Wat is de Sony V90DW MUTEKI?

De Sony V90DW MUTEKI is eigenlijk een alles-in-één audiosysteem voor diegenen die graag een feestje houden. Het is geen klein systeem; het weegt nogal wat en is 170cm hoog, maar gelukkig kun je het gevaarte dankzij wieltjes eenvoudig verplaatsen. Alles van de V90DW MUTEKI staat in het teken van audio en licht; met vier tweeters, vier mid-range drivers, twee woofers en achterop twee led-strobes die de achterwand van disco-effecten kunnen voorzien. Ook de voorzijde is voorzien van led-verlichting; elke driver kleurt mee met de muziek.

Daarnaast heb je de beschikking over een touch-paneel waar je middels aanraking en gebaren de audioweergave en lichtweergave kunt bedienen. En de prijs, die is niet mis. Voor dit systeem betaal je namelijk 1.400 euro.

Vol met features en mogelijkheden

Gelukkig krijg je voor 1.400 euro wel een echt compleet systeem, in alle opzichten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit erop. Zo kun je jouw media in nagenoeg elk formaat en via elk medium weergeven; usb, WiFi, bluetooth, Spotify Connect, cd en zelfs dvd. Je kunt er alle kanten mee op. De bediening kan ook op tal van manieren; middels touch op de voorzijde, middels gestures boven de ‘disc’ en middels de gratis Music Center-app en Fiestable-app van Sony.

Op het touch-display is één cirkel geplaatst waarmee je middels bewegingen vlak voor het display de audioweergave kunt beïnvloeden. Je hebt hiervoor de keuze uit verschillende modi; DJ, Playback, Karaoke en Sampler. Afhankelijk van de modus kun je effecten aan de muziek toevoegen, juichende of joelende mensen laten horen, drums toevoegen, het volume aanpassen of simpelweg naar het volgende of vorige nummer gaan. Dit doe je door vlak voor het display met je hand naar links, rechts, boven of onderen te bewegen. Ook hier zijn de mogelijkheden weer eindeloos, maar ik ben geen DJ en zal er ook nooit een worden dus of je er als semiprofessionele DJ mee uit de voeten kunt laat ik in het midden. Leuk is het echter wel; iedereen wilde er even mee spelen.

Je kunt de touch- en gesture-functies van het apparaat zelf ook uitschakelen en de bediening puur via de apps doen. De Music Center-app is sowieso de app waarmee je begint, om het apparaat in te stellen en te koppelen aan je WiFi-netwerk. Vervolgens kun je de muziekbron kiezen, de muziekweergave bedienen en instellingen aanpassen, bijvoorbeeld de audiomodus en de verlichtingsmodus. Wil je nog wat verdergaan en ook de DJ-functies op de disc gebruiken binnen een app, dan kun je de Fiestable-app downloaden. Hiermee kun je hetzelfde als op het touch-display aan de voorzijde maar dan in een app.

Audiokwaliteit en verlichting

De mogelijkheden van de V90DW MUTEKI zijn dus eindeloos, maar hoe zit het met de kwaliteit? Kun je er ook echt een leuk feestje mee geven? Laat ik voorop stellen dat dit systeem direct opvalt en de aandacht trekt. Iedereen wil even weten wat het is en hoe het werkt; je kunt er niet omheen. Maar ook om de audiokwaliteit kun je niet heen. Op laag volume komt er een prima geluid uit en een achtergrondmuziekje behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden, maar zodra het wat later wordt en de muziek wat harder mag dan laat de V90DW MUTEKI pas echt zien wat hij kan. Er komt een ongekend indrukwekkend ‘feestgeluid’ uit, met een zeer brede spreiding (ook in de diepte), lekker diep laag en voldoende helderheid in de zang. Het klinkt gewoon zeer strak voor een feestje, maar vol open hebben we hem niet durven zetten. De kans is namelijk groot dat de hele buurt dan mee kan genieten. Overigens heb je ook nog tal van instelmogelijkheden voor de audioweergave. Je kunt zelfs met de equalizer aan de slag gaan, je kunt één van de standaard modi kiezen en je kunt er ook nog wat extra bas aan toevoegen. Die laatste optie komt ons iets te geforceerd over, maar feit is dat er velen zijn die juist de lage tonen benadrukt willen zien.

De verlichting is een zeer leuke extra feature van V90DW MUTEKI, vanzelfsprekend alleen wanneer het donker genoeg is om de verlichting te kunnen zien. Op de voorzijde kleuren de leds bij de drivers leuk mee, maar het meest interessant zijn de led-strobes aan de achterzijde die in verschillende patronen en kleuren de achterwand of ruimte achter de speaker verlichten. Dit licht is fel genoeg om een leuk disco-effect te creëren, maar de plaatsing is hier wel van belang. Ook voor de verlichting heb je weer verschillende modi om uit te kiezen; rustig, flikkerend, Fiesta, etc.

Al met al kan ik zeggen dat de V90DW MUTEKI een leuke toevoeging is voor een tuinfeestje, zowel qua audiokwaliteit en verlichting als qua de tal van mogelijkheden die je hebt om je favoriete muziek weer te geven. Zelfs een Karaoke-avond is mogelijk dankzij de Karaoke-effecten, microfoon-ingangen en de dvd-speler met HDMI-uitgang. Wellicht iets voor de volgende keer…

Voor wie?

De vraag voor wie dit systeem nu eigenlijk geschikt is, zeker ook kijkend naar de prijs van 1.400 euro, blijft toch een beetje hangen. Het is immers veel geld voor dat ene tuinfeestje per jaar. En ook maakt het display aan de voorzijde het voor de echte feest-DJ lastig om te werken. Wie gaat er immers voor zijn speaker staan? Maar goed, Sony geeft aan dat dit systeem met name gekocht wordt voor de feestkeet van jongeren, de mancave onder het huis, voor gebruik in sportscholen en toch ook feest-DJ’s die het als onderdeel van hun gehele systeem zien. Er is dus blijkbaar een markt voor, zelfs in deze prijsklasse. Wij hebben er tijdens twee feestjes echt van kunnen genieten en als je kijkt naar de audiokwaliteit (op flink volume), de verlichting en de mogelijkheden dan is die prijs ergens wel te snappen. Het geeft je feestje in ieder geval net dat beetje extra allure en pit.


€ 1.199,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. frans
    21 augustus, 2018 om 8:59

    sony ook in de markt van deze dingen leuke kermis speaker.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.