Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Harman Kardon Introduceert smarthomespeakerserie Citation

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2018, 16:59 CategorieLuidsprekers

Harman Kardon introduceert de Harman Kardon Citation-serie, een combinatie van hoge kwaliteit audio, een simplistisch design en geavanceerde technologieën. Denk daarbij aan stemassistent Google Assistant, lcd-touschreen en geïntegreerde Chromecast-technologie.

Dit is de Harman Kardon Citation-serie

De Citation-serie is voorzien van industriële kenmerken als de aluminium afwerking. Deze look wordt vooral benadrukt door het grijze en zwarte textiel dat vuilafstotend en vlamwerend werkt. De Citation-serie combineert de kennis van Harman Kardon op het gebied van sound engineering met de stijl van Kvadrat, een Europese producent van designtextiel. Eerder kondigde het bedrijf al de Citation 500-speaker al aan: een slimme speaker met Google Assistant aan boord, met een prijskaartje van maar liefst 600 euro (omgerekend vanuit dollars).

De Citation-serie stelt gebruikers in staat de speakers afzonderlijk te gebruiken of als een 5.1 surround sound-systeem. Met de multiroom-functie is het mogelijk het geluid vanuit elke kamer bedienen, of de muziek nu uit één bron komt of verschillende nummers in andere kamers worden afgespeeld. Ook hier is de Google Assistant aanwezig. Slimme spraakbediening maakt het gemakkelijk om de agenda te beheren, to do lijstjes op te stellen, het weerbericht op te vragen en meer smart devices te besturen. Commando’s als “Hey Google, speel jazz muziek af” of “Hey Google, dim het licht” regelen de sfeer in elke kamer van het huis.

Bovendien hebben de Citation-speakers van Harman Kardon ingebouwde Chromecast-technologie die meer dan driehonderd hd-kwaliteit audio- en video streaming services aanbiedt. Zodra de verbinding is gemaakt met hetzelfde wifi-netwerk als de Citation-speaker, kan een smartphone, tablet of laptop de nieuwste release-hits of afspeellijsten “casten” met een Chromecast-compatibele app. Het Citation-speakerassortiment biedt allerlei mogelijkheden aan, afhankelijk van de luisterbehoefte: meerdere speaker opties aan de bovenzijde, een soundbar, actieve subwoofer en een paar speakertorens.

Prijs en beschikbaarheid

De Citation-serie van Harman Kardon wordt tentoongesteld tijdens IFA 2018. Elke speaker kan gepre-ordered worden vanaf oktober via de website van de fabrikant. Alle speakers beschikken over wifi en bluetooth, spelen audio in high definition af, hebben ingebouwde Chromecast-functies en beschikken over Google Assistant. De Citation One heeft een prijskaartje van 199 euro, heeft mono playback en een systeemvermogen van 40 watt. De Citation 100 kost 299 euro, speelt muziek in mono playback af en heeft een vermogen van 50 watt.

Verder hebben de One en de 100 een touchscreen, maar geen lcd-kleurenscherm. De overige speakers hebben dat wel. Dan hebben we nog de Citation 300, een stereospeaker met een vermogen van 100 watt en prijskaartje van 399 euro. De Citation 500 kost 649 euro, heeft een vermogen van 200 watt en speelt muziek ook in stereo, terwijl de Citation Bar 899 kost, 300 watt aan vermogen heeft en muziek natuurlijk ook in stereo afspeelt. De soundbar beschikt overigens ook nog over ingebouwde WiSA-technologie.

De laatste drie producten zijn de Sub, Tower en Surround. Deze kosten 799 euro, 2,499 euro en 499 euro respectievelijk. De subwoofer en Tower hebben een vermogen van 400 watt, terwijl de Surround beschikt over twee keer 50 watt. Alleen de Tower beschikt over wifi en bluetooth en de overige hierboven genoemde specificaties, inclusief WiSA-technologie.
€ 176,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 178,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 2.499,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 2.499,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 2.499,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 369,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 399,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 399,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 433,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 433,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 439,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.