Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De EISA Awards voor tv’s en projectors: onze tests

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2018, 15:02 CategorieNieuws

Welke is de beste tv of projector? Het is een vraag die we elke dag op HCM proberen te antwoorden. Via FWD Magazine zijn we bovendien lid van EISA, de wereldwijde vereniging van gespecialiseerde media, en participeren we aan de selectie van de EISA Awards. Het zijn awards op basis van reële testing, en daarom zetten we graag onze tests van de winnende producten in de kijker.

EISA Awards 2018 / 2019

Voor een volledig overzicht van de EISA Awards, zowel in de categorieën home theatre video, hi-fi, home theatre audio en mobiel verwijzen we je graag naar het overzicht bij FWD Magazine. Hieronder vind je de links naar de relevante reviews die doorheen het jaar bij ons verschenen. Let wel: voor de reviews van de beste UHD Blu-ray-spelers moet je bij het overzicht van de homecinema-awards zijn.

De Philips 55OLED803 is de EISA BEST BUY OLED TV 2018-2019. In onze test roemde beeldexpert Eric de beeldprocessor: “Met zijn P5 chip haalt Philips prachtige beelden uit de 55OLED803. Vooral de toevoeging van Perfect Natural Reality, waarmee je al je bestaande content een werkelijk uitzonderlijk mooie HDR-tint geeft, is een uitstekende troef. Reken er prima bewegingsscherpte en alle voordelen van OLED bij, en je hebt verbluffende beeldkwaliteit. Philips heeft ook de klank flink verbeterd zodat je met deze televisie een fantastische allrounder in huis haalt.

TCL is een tv-merk dat we in de Benelux minder goed kennen. Elders in Europa en de wereld is de Chinese fabrikant echter aan een forse opmars bezig. Ze concentreren zich op de middenklasse, waar ze met de TCL 55DC760 een opmerkelijk volledige televisie afleverden. Het is de EISA BEST BUY LCD TV 2018-2019.

De grote verbetering van de Samsung QE65Q9FN zit in het gebruik van een Full Array-achtergrondverlichting met local dimming, en een vernieuwde Invisible Connect-kabel die nu naast de aansluitingen ook voor stroom zorgt. Tot slot heeft Samsung ook een ‘Ambient Mode’ ingebouwd die het scherm een functie geeft als je geen tv kijkt. Onze test van de EISA PREMIUM LCD TV 2018-2019 lees je hier.

Je nam misschien nog maar net de stap naar 4K, en daar loert 8K al om de hoek. De gigantische Sharp Aquos LV-70X500E bewijst dat een 8K-scherm kan, maar dat het nog hele vroege dagen zijn voor deze heel hoge beeldresolutie. Wie zijn content naar 8K geupscaled wil zien, kan dat echter met de EISA MONITOR INNOVATION 2018-2019.

De BenQ W1700 is misschien niet de projector voor een aardedonker Home Theater, maar wel voor een woonkamer die je zo goed mogelijk verduistert, of waar je een beetje licht aan laat. Dat je de HDR-weergave kan aanpassen naar eigen smaak is ook een goede troef. De prijs was de grote aantrekkingskracht van deze projector, en dat blijft het ook, zeker als je een betaalbare maar modern uitgerust projector zoekt. Daarom dat deze BenQ ging lopen met de EISA BEST BUY PROJECTOR 2018-2019-award.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.