Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De drie beste nieuwe films en series op Netflix #161

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2018, 12:35 CategorieStreamingdiensten

Elke week bekijken we de nieuwe films en series die Netflix heeft toegevoegd. Deze week de films Like Father, Total Recall en The Green Mile.

Like Father

In de komische dramafilm Like Father wordt workaholic Rachel (Kristen Bell uit Veronica Mars) aan het altaar in de steek gelaten door haar verloofde. Ze gooit het vervolgens op een zuipen, om de volgende ochtend wakker te worden aan boord van het cruiseschip waar het tweetal mee op huwelijksreis zou gaan. Ze blijkt haar vader (Kelsey Grammer uit Frasier) – die het gezin in de steek liet toen Rachel nog heel jong was, maar plots wel weer aanwezig was op de bruiloft – mee aan boord te hebben gesleept. Met een klein beetje hulp van de medepassagiers en een aantal cocktails proberen ze hun gebroken relatie te herstellen.

Total Recall

Scifi-film naar het kortverhaal van Philip K. Dick. In het kortverhaal probeert hoofdpersoon Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) na zijn mislukte “herinneringen implantatie” bij het bedrijf Rekall zo ver mogelijk bij zijn belagers uit de buurt te blijven. Dat past natuurlijk niet bij het imago van Schwarzenegger en daarom stuurt regisseur Paul Verhoeven het verhaal van de film vervolgens zijn eigen richting op… een richting met een torenhoge bodycount, gemuteerde prostituees en uiterst pijnlijke neusgaten. Toch blijven de voor Dick kenmerkende thema’s overeind: gebeurt dit nu allemaal echt of zit het gewoon allemaal in zijn hoofd?

The Green Mile

Louisiana, 1935. Paul Edgecomb (Tom Hanks) is een bewaker bij een dodencel waar hij en zijn collega’s op een dag te maken krijgen met de reusachtige John Coffey (Michael Clarke Duncan) die veroordeeld is voor verkrachting en moord. De zwakzinnige Coffey blijkt echter over genezende gaven te beschikken en Edgecomb begint zich af te vragen of hij dit “wonder van god” wel mag laten sterven. Regisseur Frank Darabont (The Shawshank Redemption) weet de film ondanks de lange speelduur en de beperkte en eentonige hoofdlocatie visueel interessant te houden en Michael Clarke Duncan torent letterlijk en figuurlijk boven de rest van de cast uit.

Netflix – een betaalde videostreamingdienst

Netflix is een betaalde videostreamingdienst waar je voor een vast bedrag per maand kunt kijken naar allerlei films en series; onbeperkt, dus zo vaak en zo lang als je wilt. Omdat het aanbod nog wel eens overweldigend kan zijn, proberen we elke week drie goede, opvallende of grappige films en series er tussenuit te pikken, zodat je er lekker voor kunt gaan zitten in het weekend. Heb je zelf nog een goede tip waarvan je zegt: “Dit mogen mensen echt níet missen!”, dan kun je altijd een reactie achterlaten onder dit artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.