Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube Music dit jaar nog beschikbaar in Benelux

Geschreven door
Geplaatst op16 juli 2018, 14:21 CategorieStreamingdiensten

Spotify en de andere muziekstreamingdiensten krijgen er weer een nieuwe concurrent bij. YouTube Music komt dit jaar nog naar Nederland. Dat heeft Robert Kyncl van YouTube gezegd in een interview met het AD.

Het is de bedoeling dat YouTube Music nog dit jaar in Nederland en België moet verschijnen. De muziekstreamingdienst is al enige tijd beschikbaar in enkele landen, waaronder de Verenigde Staten. In de basis doet deze dienst hetzelfde als de andere muziekstreamingdiensten. Je kunt miljoenen verschillende muzieknummers beluisteren en je eigen afspeellijsten maken. Daarnaast kun je echter ook muziekvideo’s en concerten bekijken, wat YouTube Music toch een eigen gezicht in het verzadigde landschap van de muziekstreamingdiensten zal geven.

Extra aandacht is uitgegaan naar de zoekfunctie, waarmee je nummers moet kunnen gaan vinden waar je de titel niet van weet. Zo kun je door een omschrijving te geven het juiste liedje vinden. Ook wordt op basis van je activiteiten en je locatie bepaalde muziek aangeraden.

Gratis versie met advertenties en premium voor abonnees

YouTube Music krijgt een gratis versie met advertenties en een premium versie voor een bedrag van 9,99 dollar per maand. Het is nog niet duidelijk wat de prijs voor de Benelux zal zijn. Overigens zal de dienst op termijn Google Play Music gaan vervangen. De huidige muziekstreamingdienst van Google loopt achter in vergelijking met veel concurrenten en men hoopt met YouTube Music veel nieuwe leden aan zich te binden.

Wanneer de dienst beschikbaar is in ons land is nog niet bekend. Je kunt je aanmelden op de website van YouTube Music om een seintje te krijgen wanneer de dienst hier beschikbaar is.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    16 juli, 2018 om 20:09

    Ze snappen er niet veel van bij YouTube met al hun reclame mensen worden dit gewoon zat al die zooi er door daar haken ze af om nog te kijken ik ben reclame meer dan zat laat maar gewoon weg.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.