Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf reviews van Hifi.nl die je niet mag missen

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2018, 8:59 CategorieReviews

Periodiek lichten we een aantal niet te missen hardware reviews van zustersite HiFi.nl uit. Het vorige overzicht is nog maar een dikke maand uit, maar sindsdien zijn er weer een aantal testen verschenen waar we je graag even op willen wijzen, waaronder Jamie’s uitgebreide recensies van de Dynaudio Xeo 20 actieve luidsprekers en de Cocktail Audio X45 rippende voorversterker. Enjoy!

Review Neat Iota Xplorer

Het is een kunst om anders te durven zijn dan de anderen. Luidsprekers kennen we tegenwoordig allemaal als lang en smal, soms diep maar vooral niet breed. Terwijl vroeger de luidsprekers juist een breed front hadden vanwege het betere afstraalgedrag en/of om grote drivers te kunnen monteren. Het Britse Neat Acoustics gaat eigenwijs een andere kant op en keert deels terug naar de dagen van weleer. Met een eigenzinnig ontwerp dat al bekend is van het Iota Alpha-model en in de Iota Xplorer wordt uitgebreid met een al net zo aparte opstelling voor woofers.

Maak kennis met een luidspreker welke met instemming van alle huisgenoten onopvallend te plaatsen is en in afmetingen bescheiden blijft. “Dare to be different.”

Lees de hele review hier

Review Dynaudio Xeo 20

Actieve luidsprekers zijn zeker geen nieuw fenomeen, maar momenteel wellicht wel de grote hype in hifi-land. Het succes van de KEF LS50 Wireless en de positieve ontvangst van de Dali Callisto-familie maken indruk. Blijkbaar zijn er veel mensen die hun uitgebreid muzieksysteem en passieve speakers graag vervangen door een alles-in-één-oplossing die tegelijkertijd niet enorm afwijkt van een klassieke opstelling met twee losse luidsprekers. Gegeven die hype wil Dynaudio natuurlijk niet bij de pakken blijven zitten, vooral omdat hun actieve Xeo-speakers eigenlijk veel vroeger verschenen dan de eerder genoemde producten van de concurrentie.

In feite waren de Denen er zo vroeg bij dat ze inmiddels al aan een tweede Xeo-generatie toe zijn. Dat zijn de Xeo 20 en Xeo 30, die op ISE 2018 afgelopen februari werden voorgesteld. Het zijn de opvolgers voor de Xeo 2, 4 en 6, die je nu nog in de winkels kan vinden. In dit artikel bekijken we de Xeo 20, een set van twee vrije slanke 2-wegs boekenplankspeakers van 2.200 euro per paar.

Lees de hele review hier

Review iFi Audio Pro iDSD

Je kunt iFi Audio er niet van beschuldigen een klein assortiment te hebben. Naast heel wat DAC’s, phono-preamps en versterkers in miniformaten bevat hun catalogus veel stroomaccessoires en –bronnen. Helemaal nieuw terrein is de Pro-familie dus niet voor het Britse bedrijf, maar het legt bij deze toestellen de lat wel beduidend hoger. Zowel qua features als qua prijs, want de Pro iDSD die we hier bekijken kost circa 2.750 euro.

Dat is wel wat, zeker voor iFi Audio. Het merk staat eerder bekend om veel te bieden voor een redelijke prijs. Wat je echter moet realiseren is dat het een zeer geeky bedrijf is met een high-end alter ego, Abbingdon Music Research (AMR), waardoor iFi Audio toch een heel ander profiel heeft dan merken die vooral op de budgetmarkt mikken. Met de Pro-lijn gaat iFi Audio sowieso meer de richting van AMR uit, ook door techniek te delen.

Lees de hele review hier

Review Pioneer A-40AE

Sinds de overname door Onkyo is het wat stiller geweest rond Pioneer, al bleef het merk wel aanwezig in de handel. Stilaan raken de twee Japanse hifi-merken op elkaar ingespeeld, wat een aantal nieuwe producten oplevert dat gezamenlijk werden ontwikkeld. Op de voorbije High End München-beurs presenteerde Pioneer zelf een hele rits apparaten, waaronder deze zeer betaalbare stereoversterker. Boeiend, want Pioneer wist in dit instapsegment altijd wel indruk te maken door veel te bieden in een no-nonsense verpakking. Dat is ook de formule achter de 499-euro kostende A-40AE klasse D-versterker, een uitdager voor betaalbare apparaten als de Marantz PM6006 en Yamaha A-S501.

Lees de hele review hier

Review Cocktail Audio X45 rippende voorversterker

De X45 is een zeer interessant en bijna uniek soort product. We hebben dit jaar al veel apparaten ontmoet die heel veel doen – ook integratie is duidelijk een trend in 2018 – maar Cocktail Audio is toch nog net iets anders.

De X45 is zelfs een zeer bijzonder huwelijk tussen bron en voorversterker, met zeldzame opties die misschien net zijn wat je zoekt. Interface en app mogen wel eens onder handen worden genomen.

Lees de hele review hier

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.