Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony belooft oplossing voor spontaan donker wordende oled tv’s

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2018, 9:48 CategorieOled tv's

Het gaat niet helemaal lekker bij Sony. De Japanse fabrikant heeft dit jaar al een paar keer issues mijn zijn premium oled tv’s moeten oplossen, en ook nu moet het bedrijf weer met een oplossing voor een probleem komen. Gebruikers klagen namelijk over spontaan donkerder wordende beelden.

Sony rolde onlangs nog een firmware-update uit waarmee ondersteuning voor Dolby Vision aan de premium oled tv’s van het bedrijf toegevoegd werd. Helaas ervaren diverse gebruikers van deze tv’s nu het probleem dat het scherm spontaan donkerder wordt. Het oled-paneel dimt tijdelijk zijn helderheid, met name wanneer er statische elementen op het scherm te zien zijn, zoals een logo. In onderstaande video laat een gebruiker het probleem zien.

Sony zelf geeft toe dat er een probleem is en had gehoopt dat een recente firmware-update het probleem zou verhelpen. Dat blijkt niet het geval en dus belooft de Japanse fabrikant het probleem in een toekomstige update op te lossen. Helaas is niet bekend wanneer we die oplossing exact kunnen verwachten. Daarbij geeft Sony aan dat het alleen om de A1-serie oled tv’s gaat, al zijn er ook gebruikers van de AF8-serie die het probleem ervaren.

We are aware of the issue and our engineering team is investigating the A1 dimming performance in order to improve it via a future firmware update. The AF8 is not affected by the issue

 • Delen:

Reacties

 1. Ham
  30 juli, 2018 om 17:58

  Tv fabrikanten moeten eens lef durven tonen, en het ook mogelijk maken voor de consument om een tv te kunnen kopen die niet tsokvol onzin en spyware zit . Gewoon een fantastisch scherm in superformaat én een standaard (android ) besturings systeem dat altijd de laatste updates kan verkrijgen.

  Weet u dat de nieuwste tv die u dit jaar koopt, een tv unit is die vorig jaar werd gefabriceerd ?
  Anders kunnen de tv fabrikanten de vraag om het laatste model niet aan.
  Vaak is het beeldscherm zelf wél recent van de lopende band gerold.
  Doordat de grote merken zich vaak meer bezig houden met het ontwikkelen van manieren om in het besturingssysteem zoveel als mogelijk is (of mag) eigen controlerende software te injecteren. Gaat men het werkelijke doel uit het oog verliezen.
  Zoveel mogelijk kijkervaring aanbieden zonder sores.
  Mijn android tv’s lopen twee jaar na aankoop al een jaar en langer achter op beveiligingsupdates van Google. Één Sony Bravia Android van 85 ” is vastgelopen na een update omdat de Google play versie niet langer kan werken binnen de wirwar van Sony software, en moest totaal gereset worden waarna updates aan android moeten worden uitgesteld! . Die updates biedt Google aan maar de fabrikanten kunnen deze niet implementeren omdat ze het besturingssysteem zélf overhoop hebben gehaald in de hoop meer adverteerders van uw gegevens te kunnen voorzien. Net als in de telefoon markt..

  Iets zegt me dat ook dit huidige probleem met de Sony Android televisies komt doordat de focus niet langer op het product is gericht maar op de gebruiker.

 2. Frans
  30 juli, 2018 om 21:00

  Ik heb een of OLED top beeld en de rest werkt ook goed zelf YouTube kan ik probleemloos bekijken heb geen spijt van deze OLED.
  Er is altijd wel wat met andere merken aan de hand of zal ook wel is wat mee zijn maar meestal word het goed op gelost.
  Ik heb oppo203 uhd speler krijg nog steeds updates binnen ondanks de stop verkoop ervan ook dit is een top uhd speler niks mis mee ook gedownload van internet altijd wel prefect.
  Soms is het file corrupt van internet ja dan doet hij is wel is het niet.
  Maar nooit blokkering beeld.

  • Frans
   31 juli, 2018 om 18:29

   LG OLED tv 55 inch.

 3. Fred
  31 juli, 2018 om 12:20

  We hebben helaas geen tv’s meer. Het zijn gewoon Co. Peuters met een moederboard een videokaart een hdmi kaart etc. Geplakt aan een groot scherm. Ik heb zelf een prachtige panasonic PLASMA tweedehands gekocht. Het mooiste beeld ever 65 inch laatste model voordat ze helaas stopten met PLASMA. MAAR AL WAS DE TV 4 jaar oud toen ik hem kocht waren er al geen updates meer voor en ook niet voor de apps. Fabrikanten zouden verplicht moeten worden om minimaal 8 jaar de verkochte apparatuur van updates te voorzien.Ook de APPS. HET GROTE NADEEL… VAN AL die smart TVs.als er dus al na korte tijd updates nodig zijn is het een comp en geen tv meer.

 4. Ger Schroembges
  31 juli, 2018 om 20:28

  Ik ben ook voor een gewoon TV met één
  Prachtige beeld .

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.