Sony belooft oplossing voor spontaan donker wordende oled tv’s

30 juli 2018 1 Minuut 5 Reacties
Sony-KD-55A1-2

Het gaat niet helemaal lekker bij Sony. De Japanse fabrikant heeft dit jaar al een paar keer issues mijn zijn premium oled tv's moeten oplossen, en ook nu moet het bedrijf weer met een oplossing voor een probleem komen.

Gebruikers klagen namelijk over spontaan donkerder wordende beelden.

Sony rolde onlangs nog een firmware-update uit waarmee ondersteuning voor Dolby Vision aan de premium oled tv’s van het bedrijf toegevoegd werd. Helaas ervaren diverse gebruikers van deze tv’s nu het probleem dat het scherm spontaan donkerder wordt. Het oled-paneel dimt tijdelijk zijn helderheid, met name wanneer er statische elementen op het scherm te zien zijn, zoals een logo. In onderstaande video laat een gebruiker het probleem zien.

Sony zelf geeft toe dat er een probleem is en had gehoopt dat een recente firmware-update het probleem zou verhelpen. Dat blijkt niet het geval en dus belooft de Japanse fabrikant het probleem in een toekomstige update op te lossen. Helaas is niet bekend wanneer we die oplossing exact kunnen verwachten. Daarbij geeft Sony aan dat het alleen om de A1-serie oled tv’s gaat, al zijn er ook gebruikers van de AF8-serie die het probleem ervaren.

We are aware of the issue and our engineering team is investigating the A1 dimming performance in order to improve it via a future firmware update. The AF8 is not affected by the issue

Reacties (5)