Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung komt volgend jaar met microled-tv voor consumenten

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2018, 9:33 CategorieLcd en led tv's

Er gaan al een tijdje geruchten over de eerste miroled-televisie voor consumenten, maar Samsung heeft nu zelf bevestigd dat we er niet lang meer op hoeven te wachten. De eerste op The Wall gebaseerde microled-tv voor consumenten zou in 2019 op de markt moeten verschijnen.

Samsung microled-televisie voor consumenten

Begin dit jaar toonde Samsung tijdens CES 2018 de The Wall televisie. Dit model, met een formaat van 146-inch, is gebaseerd op de microled-technologie. Han Jong-hee, de directeur van Samsungs beeldschermafdeling, zegt dat het bedrijf in 2019 een consumentenversie zal introduceren op basis van The Wall.

De microled-technologie maakt gebruik van minuscule leds die individuele pixels zijn en geen achtergrondverlichting nodig hebben. Het scherm bestaat uit verschillende led-modules en kan daardoor in nagenoeg elk formaat en in nagenoeg elke beeldverhouding gemaakt worden. Het grote voordeel van microled is dat het contrast en de helderheid hoger liggen dan bij lcd en oled. lees meer over de microled-technologie.

Het is niet duidelijk welke formaat de eerste miroled-televisie voor consumenten zal hebben. Mogelijk gaat het om een kleinere variant dan 146-inch aangezien een aantal weken terug een afbeelding van een 75-inch versie opdook. Daarbij krijgt het model een modulair ontwerk met dunne schermranden en een profiel van 30 millimeter.

De verwachting is dat we tijdens IFA 2018 meer van de Koreaanse fabrikant te zien en te horen krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.