Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung gaat samenwerken met Deezer voor lossless streaming

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2018, 8:50 CategorieStreamingdiensten

De Koreaanse elektronicagigant Samsung heeft aangekondigd om te gaan samenwerken met streamingdienst Deezer. Een aantal van Samsung’s luidsprekers en soundbars zal straks rechtstreeks muziek in cd-kwaliteit van de dienst kunnen streamen en weergeven.

Muziek van Deezer in cd-kwaliteit op luidsprekers van Samsung

Samsung is meer een producent van hoogwaardige televisies dan van hoogwaardige hifi-apparatuur. Het Koreaanse bedrijf heeft echter ook luidsprekers en soundbars in zijn portfolio en een aantal van deze producten wordt geschikt gemaakt om muziek van Deezer te streamen. Er wordt hoog ingezet op de geluidskwaliteit want het aangeboden muzieksignaal is 16-bit/44,1 kHz in FLAC-formaat. Welke speakers en soundbars hier exact toegang tot zullen krijgen is nog niet duidelijk.

“We zijn gedreven door onze toewijding om een luisterervaring te bieden die ongeëvenaard is door onze concurrenten, en onze samenwerking met Deezer draagt rechtstreeks bij aan onze missie om de beste geluidskwaliteit op de markt te produceren,” aldus Samsung’s bestuurder Taeho Park.

Samsung is dan weliswaar zelf geen producent van hoogwaardige hifi-apparatuur, maar Samsung is ook de eigenaar van Harman. Mogelijk wil Samsung met de samenwerking met Deezer zich meer gaan richten op goede muziekweergave. De tijd zal het leren.

Lees ook onze review van de Samsung VL550 draadloze luidspreker.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.