Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe versie Xiaomi Mi Box met Android TV gespot bij FCC

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2018, 9:37 CategorieMediaspelers

Er is een nieuwe versie van de Xiaomi Mi Box met Android TV gespot bij de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond. De kans is dus groot dat het Chinese bedrijf werkt aan een nieuwe versie van deze populaire mediaspeler. De eerste versie van de box draait inmiddels al op Android Oreo.

Nieuwe versie Xiaomi Mi Box op komst – gerucht

De eerste Xiaomi Mi Box was één van de eerste mediaspelers met Android TV aan boord die 4k-content kon weergeven. Met zijn lage prijs bleek het een geduchte concurrent te zijn voor menig settopbox met Android voor televisies aan boord. Daarom is het niet gek dat Xiaomi zou werken aan een opvolger van de box, die in 2016 het levenslicht zag. Er zijn dan ook documenten van de FCC gespot dit weekend, waaruit blijkt dat de Chinese fabrikant werkt aan een nieuwe Mi Box. De FCC is de Amerikaanse communicatiewaakhond.

Qua hardware zouden we geen grote veranderingen hoeven te verwachten. Onder de motorkap zit namelijk wederom een quadcore-processor en 2 GB aan werkgeheugen. Wel is er nu ondersteuning voor high dynamic range en is het apparaat ietwat platter gemaakt. De afstandsbediening is ook een beetje aangepast. Zo is er nu een extra Netflix– en een Live TV-knop. Verder is er ook een button voor de microfoon en dus Google Assistant. Het is vooralsnog niet bekend wanneer Xiaomi de nieuwe Xiaomi Mi Box aankondigt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.