Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Netflix plant duurder Ultra-abonnement, halveert Premium-gebruikers’

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2018, 9:15 CategorieStreamingdiensten

Netflix overweegt een nieuw abonnement genaamd Ultra, dat 16,99 euro per maand moet kosten en tot vier mensen tegelijkertijd laat kijken. In feite zou Ultra hetzelfde zijn als Premium, maar het huidige Premium-abonnement zou dan z’n prijs houden en minder mogelijkheden aanbieden.

Duurder abonnement voor Netflix-kijkers: Ultra

Het lijkt erop dat Netflix een nieuw abonnement wil gaan introduceren. Het nieuwe abonnement wordt Ultra genoemd en zal 16,99 euro gaan kosten per maand. Het Ultra-pakket bevat dezelfde mogelijkheden die het Premium-pakket nu al aanbiedt. Je kunt dan dus op vier apparaten tegelijkertijd naar programma’s in 4k-kwaliteit kijken. Het Premium-abonnement, ondertussen, zou dan z’n gebruikers gehalveerd zien worden van vier naar twee, terwijl het reguliere abonnement het aantal gebruikers eveneens halveert naar één.

Mocht Netflix inderdaad deze nieuwe abonnement gaan aanhouden, dan worden Premium-gebruikers dus als het ware gedwongen voor het duurdere abonnement te kiezen op het moment dat ze dezelfde mogelijkheden willen als voor de introductie van Ultra. In een statement tegenover CNET heeft de videostreamingdienst het volgende laten weten.

We continuously test new things at Netflix and these tests typically vary in length of time. In this case, we are testing slightly different price points and features to better understand how consumers value Netflix.

Dit zou overigens niet de eerste keer zijn dat de dienst zijn prijzen verhoogd. Eind vorig jaar werden de prijzen van het goedkoopste en standaardabonnement al verhoogd, maar er werden destijds geen functies afgenomen.

Elke vrijdagmiddag kun je bij ons drie tips checken uit het aanbod van deze videostreamingdienst.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  04 juli, 2018 om 19:39

  Hevige discusie op tweakers net over Netflix de prijs die ze er voor vragen.
  Maar ja het is duurder geworden men wil alles voor niks hebben en dan ook nog klagen.
  4 k film op disks kost ook geld heb je wel de beste beeld kwaliteit en echt geluid.
  Maar dat intreseert de meest niet. Vandaar dat er de klad in zit in de hele media troep.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.