Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft brengt Dolby Vision naar Xbox One X en One S

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2018, 10:50 CategorieGaming

Microsoft heeft deze week aangekondigd Dolby Vision via een update naar de Xbox One S en Xbox One X consoles te brengen. Dit betekent dat gebruikers van deze gameconsoles Dolby Vision-content via streamingdiensten als Netflix kunnen bekijken.

De Xbox One X en Xbox One S bieden al ondersteuning voor HDR10 (de meestgebruikte HDR-standaard) maar uit reacties van gebruikers bleek dat er ook veel vraag is naar ondersteuning voor Dolby Vision, het HDR-formaat van Dolby. Microsoft heeft geluisterd want de ondersteuning wordt binnenkort toegevoegd middels een software-update. In eerste instantie zal de Dolby Vision-ondersteuning alleen beschikbaar zijn voor streamingvideo – niet voor gaming of Blu-ray. Daarbij gaat het in eerste instantie alleen om Netflix – Amazon en Vudu worden nog niet ondersteund. De update wordt in de komende weken uitgerold.

Dolby Vision maakt gebruik van dynamische metadata waardoor de HDR-weergave per scene geoptimaliseerd kan worden. Dit in tegenstelling tot HDR10, waar er één HDR-setting voor de gehele film of uitzending vastgesteld wordt. Het is opvallend dat Microsoft de ondersteuning middels een software-update toevoegt aangezien Dolby tot voort kort aangaf dat Dolby Vision alleen op een specifieke chip ondersteund kan worden. Het lijkt er nu dus op dat Dolby een omweg via software gevonden heeft.

Lees meer over alle HDR-formaten.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    12 juli, 2018 om 14:25

    Dolby vision komt er zo wel goed in ik heb al wat films zo thuis mooi beeld en geluid is dat ook Dolby atmos.
    Minder zie je DTS X.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.