Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG breidt productie oled-panelen uit met nieuwe Chinese fabriek

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2018, 10:11 CategorieOled tv's

LG Display gaat de productie van oled-panelen de komende jaren wederom fors uitbreiden. De Koreaanse fabrikant heeft van de Chinese overheid toestemming gekregen om een nieuwe fabriek te bouwen in Guangzhou, speciaal ingericht voor het produceren van oled-panelen.

De nieuwe fabriek komt op een voor LG Display bekende plek te staan, namelijk naast de fabriek die lcd-panelen produceert. De Koreaanse fabrikant is echter niet de enige eigenaar van de nieuwe fabriek. LG Display heeft een joint venture gesloten met een nog onbekende partij en krijgt 70 procent van de aandelen in handen.

Het doel is om de nieuwe oled-fabriek in de tweede helft van volgend jaar in gebruik te nemen. De focus van de fabriek ligt op relatief grote oled-panelen, bijvoorbeeld voor oled tv’s. De fabrikant ziet dat met name in China de vraag naar oled tv’s hard stijgt en wil daar natuurlijk direct van profiteren. Zodra de fabriek open is zal de totale productiecapaciteit van oled-panelen rond de 130.000 stuks per maand liggen. 70.000 stuks hiervan komen uit Zuid-Korea, 60.000 stuks moeten uit China komen. Uiteindelijk moet de Chinese capaciteit opgeschaald worden naar 90.000 panelen.

LG Display is momenteel de grootste fabrikant van oled-panelen en voorziet ook bijna alle tv-producenten van panelen. Zo komen de oled-panelen van Philips tv’s, Sony tv’s en LG tv’s bij LG Display vandaan.

  • Delen:

Reacties

  1. Michiel
    11 juli, 2018 om 12:37

    Nieuwe fabriek, hogere productie, betere prijzen voor de consument ;-)?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.