Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Deezer brengt lossless audio naar Google Assistant speakers

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2018, 9:58 CategorieStreamingdiensten

Deezer heeft deze week aangekondigd dat de Google Home-speakers en speakers die beschikken over de Google Assistant voortaan audio in lossless kwaliteit kunnen streamen via het streaming-platform. Dat betekent dat je muziek in 16-bit / 44.1kHz kwaliteit kunt beluisteren op deze luidsprekers.

De abonnees van Deezer die het HiFi-pakket afnemen krijgen de mogelijkheid om Flac-kwaliteit audio in 16-bit / 44.1kHz resolutie te streamen. Dit geldt voor zowel de Home-speakers als Google zelf als voor speakers van andere fabrikanten waarin de Google Assistant verwerkt zit. Onder meer JBL, Panasonic en LG hebben dergelijke speakers aangekondigd of reeds uitgebracht. In Nederland is de Google Assistant nog niet officieel beschikbaar aangezien deze nog geen Nederlands spreekt.

Deezer HiFi is al sinds 2017 beschikbaar voor Chromecast-compatibele apparaten maar pas nu kun je muziek in lossless-kwaliteit beluisteren. En hoewel de streamingdienst ook beschikbaar is voor speakers met de Amazon Alexa assistent is er nog geen mogelijkheid om via deze speakers naar lossless audio te luisteren. Ook Tidal kent nog geen integratie met spraakassistenten maar biedt wel hi-res muziek aan, en Spotify is de meest gebruikte dienst (ook bij spraakassistenten) maar kent nog geen lossless audiokwaliteit.

Lees meer over wat hoge resolutie audio precies is en hoe je het beluistert.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.