Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bedrijf ontwikkelt standaard voor bluetooth-speakers als surroundsysteem

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2018, 9:56 CategorieSoftware

Wie een surroundsysteem heeft staan weet waarschijnlijk wel dat (het leggen van) de kabels vaak het grootste struikelblok is. Een compleet draadloos systeem zou dan ook de oplossing zijn, en volgens het Franse bedrijf Tempow kunnen we hier simpelweg bluetooth voor gebruiken.

De Franse start-up Tempow heeft een bluetooth-standaard ontwikkeld waarmee je alle soorten bluetooth-speakers kunt gebruiken om een surround luidsprekersysteem aan je televisie te koppelen. Het maakt niet uit van welk merk de bluetooth-speaker is en of deze groot of klein is; elke speaker met bluetooth kan met het Tempow Audio Profile TV systeem verbonden worden.

Het Tempow Audio Profile TV systeem kan door fabrikanten van televisies, settopboxen of mediaspelers in het product verwerkt worden. De gebruiker heeft hiermee de mogelijkheid om een 5.1-kanaals luidsprekersysteem draadloos te koppelen, puur dankzij bluetooth. Volgens het bedrijf is de latency minimaal en hoeft het audiosignaal ook niet verder gecomprimeerd te worden.

Tempow ziet echter meer mogelijkheden met de nieuwe techniek. Zo moet het ook mogelijk zijn om verschillende audiosignalen naar verschillende speakers te sturen; bijvoorbeeld de engelse taal richting luidspreker A en de vertaling richting koptelefoon B. Daarbij kan het volume per luidspreker afgesteld worden.

Het Franse bedrijf geeft aan met diverse tv-fabrikanten in gesprek te zijn om de software in hun producten te verwerken.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  24 juli, 2018 om 10:18

  Ben er benieuwd naar het draadloze ik geef toch voorkeur aan bekabeld

 2. sir oled
  24 juli, 2018 om 10:51

  Hopelijk komt er vlug schot in de zaak zeer beloftevol deze techniek want met wifi zijn de resultaten zeer wisselvallig

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.