Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

AirPlay 2 vanaf nu beschikbaar op speakers van Sonos

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2018, 16:18 CategorieLuidsprekers

Sonos laat vandaag weten dat de speakers van het bedrijf vanaf nu ondersteuning bieden voor AirPlay 2. Dat is het multiroomaudiosysteem van Apple waar ook andere fabrikanten speakers voor kunnen maken. Je moet wel iOS 11.4 hebben geïnstalleerd op je iPhone of iPad.

AirPlay 2 op Sonos-speakers

Met AirPlay 2 kunnen gebruikers muziek en podcasts van hun iOS-apparaten direct afspelen op hun Sonos-speakers, inclusief films van Netflix, YouTube-video’s en meer. Speakers die de nieuwste versie van de standaard ondersteunen zijn onder meer de nieuwe Sonos Beam, de Sonos One, Playbase en de tweede generatie Play:5.

Bovendien is het met maar één ondersteunde speaker al mogelijk AirPlay-content te streamen naar andere Sonos-speakers in het systeem. Klanten die Apple AirPlay 2 op Sonos gebruiken krijgen tevens toegang tot een nieuwe spraakbeleving met de toevoeging van Siri. Vraag Siri om tracks, albums, of afspeellijsten van Apple Music af te spelen op Sonos.

Multiroom en Apple Music

Het grote voordeel van AirPlay 2 is dat je dus elke speaker met ondersteuning onderdeel kunt maken van een multiroomnetwerk, ongeacht het merk. Een nadeel is dat Apple momenteel alleen Apple Music laat streamen via de nieuwe AirPlay standaard. Vanzelfsprekend kun je via de Sonos-app zelf (en de app van andere diensten) wel andere streamingdiensten gebruiken.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.