Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert YAS-108 soundbar met Alexa en DTS Virtual:X

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2018, 10:45 CategorieLuidsprekers

Yamaha heeft deze week weer een nieuwe soundbar aan het assortiment toegevoegd. De Japanse fabrikant komt met de YAS-108, een 2.1-kanaals model als opvolger van de YAS-107.

Yamaha YAS-108 soundbar

De Yamaha YAS-108 is een compacte soundbar, voorzien van twee 54mm woofers, twee 25mm tweeters en een dubbele 76mm geïntegreerde subwoofer aan de onderzijde. Het totale vermogen bedraagt 120 Watt.

De soundbar is voorzien van DTS Virtual:X, een technologie waarmee virtueel surroundsound gecreëerd kan worden. Virtual:X kan elk signaal verwerken in een surroundsignaal, zowel multi-kanaals als stereo. Yamaha’s Clear Voice technologie moet er daarnaast voor zorgen dat dialogen goed hoorbaar zijn zonder de overige audio negatief te beïnvloeden.

Verder beschikt de YAS-108 over ondersteuning voor Dolby Digital, Dolby ProLogic II en DTS Digital Surround. Dankzij bluetooth 5.0 met EDR en A2DP kan muziek gestreamd worden. Ook is Amazon Alexa, de digitale spraakassistent aanwezig. Bronnen kunnen aangesloten worden va de HDMI 2.0b-ingang met HDCP 2.2 (met HR10- en HLG-ondersteuning) en natuurlijk is ondersteuning voor HDMI ARC aanwezig. Verder is de soundbar voorzien van een digitale optische ingang, een analoge audio-ingang en een aansluiting voor een externe subwoofer.

In de Verenigde Staten wordt de Yamaha YAS-108 verkocht voor een prijs van 199,95 dollar. Over de prijs en beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend.

Update: Yamaha laat weten dat de YAS-108 helaas naar naar Nederland komt.

  • Delen:

Reacties

  1. Mat Matheij
    25 april, 2019 om 13:03

    Klaarblijkelijk is deze soundbar inmiddels wel in Nederland verkrijgbaar. Goede US reviews.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.