Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One krijgt mogelijk ondersteuning voor Alexa en Google Assistant

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2018, 9:59 CategorieGaming

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt de Xbox One ondersteuning voor de stemassistenten Amazon Alexa en Google Assistant. De opties zullen dan bestaan naast de huidige persoonlijke assistent, Cortana. Cortana is door Microsoft ontwikkeld.

Alexa en Assistant naar Xbox One – gerucht

De Xbox One van Microsoft krijgt binnenkort ondersteuning voor de stemassistenten Amazon Alexa en Google Assistant. Dat schrijft althans de redactie van Windows Central. De persoonlijke assistenten zouden dan kunnen worden geactiveerd middels vaardigheden op de platformen. Op moment van schrijven ondersteunt de Xbox alleen de stemassistent van Microsoft, namelijk Cortana. Je kunt haar gebruiken door de beruchte Kinect-camera aan te sluiten. Echter, Cortana kan nog niet zo veel en is ook niet overal beschikbaar.

Door Alexa en Assistant toe te voegen is het in de toekomst dus waarschijnlijk mogelijk dat je je console, evenals andere apparaten in huis, kunt aansturen met je stem (zoals je dat nu mogelijk al doet met Cortana). Hoe dit precies in z’n werking gaat en wat wel en niet kan, is vooralsnog niet duidelijk. Waarschijnlijk heb je die Kinect-camera niet nodig voor het gebruik van de assistenten. Microsoft werkt ondertussen ook samen met Amazon om Alexa en Cortana te integreren, zodat Windows 10-apparaten Alexa ingebouwd krijgen.

Check ons artikel met de beste games van dit moment. Lees ook onze recensie van de Microsoft Xbox One X.
€ 284,99

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 295,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.