Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Works with Sonos: alles dat je moet weten over de nieuwe badge

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2018, 10:18 CategorieTips en adviezen

Sonos heeft de Works with Sonos-badge voor homecinema en smarthome-apparatuur gepresenteerd. Deze badge vind je onder meer terug op av-receivers en automatiseringsapparatuur, maar wat houdt het precies in?

Works with Sonos

De ‘Works with Sonos’-badge certificeert producten die volgens het bedrijf probleemloos verbinding maken met het Sonos multiroom-systeem. Dit betekent dat je producten direct met het Sonos-systeem kunt laten communiceren en deze producten desgewenst ook met de Sonos-app kunt bedienen.

De badge helpt je antwoord te vinden op de vraag: ‘Werkt dit product samen met Sonos?’ Daarbij laat de badge zien welke producten aan Sonos’ strenge eisen voldoen wat betreft design en sound.

De Works with Sonos-badge vind je terug op allerlei soorten producten, waaronder de producten in onderstaande lijst. Op de verpakking van deze producten moet de badge afgebeeld staan.

  • Logitech (Harmony remote)
  • Onkyo receivers
  • Pioneer receivers
  • Busch­free home huisautomatisering
  • Wink alarmsystemen
  • Niko Home Control

Er zijn dus verschillende scenario’s te bedenken waarin de Sonos-speakers een rol spelen, wanneer ze gekoppeld zijn aan Works with-apparatuur.

Automatisering

Bij een compleet automatiseringssysteem kun je de Sonos-speakers eenvoudig met de rest mee laten werken. Zet het licht aan of dim het, bedien de verwarming of de airco, de rolgordijnen en de Sonos-speaker. Bedien je Sonos-systeem bijvoorbeeld met een druk op de knop die speciaal is ontworpen voor je lichtschakelaars en stopcontacten. Of stel je slimme huis zo in dat je rolgordijnen ’s ochtends automatisch omhoog gaan en je favoriete nummer wordt afgespeeld op je Sonos-systeem. Verlaat je je huis? Je kunt het systeem zo programmeren dat alle lichten uitgaan en de muziek stopt. Met Sonos en Harmony kun je je speakers groeperen en meerdere kamers bedienen met één tik. Dit zijn maar een paar van de mogelijkheden.

Receivers

De integratie bij receivers is wel wat beperkt: in plaats van Sonos-software in te bouwen in receivers moet je toch nog werken met een Sonos Connect. Producten met de Works with Sonos-badge maken verbinding met het Sonos Home Sound System. Het is mogelijk om receivers direct vanuit de Sonos app aan te sturen. De receiver moet hiervoor zijn aangesloten op een Sonos Connect.

Meer informatie over het instellen, aansluiten en gebruiken van multiroom-systemen en homecinema-producten vind je in onze homecinema informatiegids.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.