Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony begint uitrol Google Assistant voor Android TV’s in Europa

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2018, 9:54 CategorieSmart tv's

Sony is begonnen met de uitrol van de Google Assistant naar diverse Android TV’s in Europa. Als eerste is het Verenigd Koninkrijk aan de beurt, maar later dit jaar volgt ook Nederland.

Sinds eind vorig jaar kunnen Android TV-gebruikers in de VS al met de Google Assistant, de spraakassistent van Google aan de slag, maar nu komt de assistent ook naar Europa. Sony is begonnen met de uitrol naar de AF8, XF90, XF85, XF80 en XF75 modellen. Hoewel de Google Assistant compatibel is met Android TV’s uit 2016 en 2017 geeft Sony de spraakassistent momenteel alleen door voor recente modellen. In eerste instantie alleen voor de UK. Daarna volgen Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland.

Met de Google Assistant is het mogelijk je tv en in het smarthome gekoppelde apparaten middels je stem te bedienen. Zo kun je eenvoudig een film of serie opzoeken door op de microfoon-knop van de afstandsbediening te drukken en een stemopdracht in de spreken. Er is ondersteuning voor 1.500 smarthome-apparaten, van 225 verschillende merken. Zo kun je ook eenvoudig de verlichting of de thermostaat bedienen.

Echter, momenteel spreekt de Google Assistant nog geen Nederlands. De verwachting is dat Google dit pas na de zomer beschikbaar maakt.

Lees meer over spraakbediening op Smarthome Magazine.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.