Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung wil testproductie QD-OLED in 2019 starten’

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2018, 10:09 CategorieOled tv's

Volgens nieuwe berichten zou Samsung van plan zijn om in de tweede helft van 2019 de starten met de testproductie van QD-OLED schermen. Samen met diverse partners wil de Koreaanse fabrikant de eerste diverse displays van de band laten rollen als pilot voor de massaproductie die later van start gaat.

Samsung heeft de ‘oled-boot’ gemist en doet er nu alles aan om bij de volgende generatie displays wel aan boord te zijn, of zelfs vooruit te varen. De Koreaanse fabrikant werkt al aan microled, een techniek waarbij minuscule leds de pixels vormen. Daarnaast werkt Samsung aan QD-OLED, wat eigenlijk een combinatie van een quantum dot-filter en oled is.

Het Koreaanse ETNews meldt nu dan Samsung met Canon en Kateeva samenwerking op productie-apparatuur te ontwikkelen waarmee oled-displays met een quantum dot-filter geproduceerd kunnen worden. Ze partijen zouden streven naar een 8ste generatie productielijn, waarmee panelen van 55-inch en 65-inch geproduceerd kunnen worden.

Verder zou Samsung volgens het rapport kiezen voor blauwe oled met quantum dots in de rode en groene kleurenfilters. Hiermee ontwijkt de Koreaanse fabrikant de patenten die LG heeft en zou het bedrijf een hogere helderheid en een groter kleurbereik kunnen verwezenlijken. De eerste productiepilot moet in de tweede helft van 2019 plaatsvinden, waarna bepaald wordt of en hoe de massaproductie zal plaatsvinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.