Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung brengt Q8-serie met full array backlight naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2018, 10:08 CategorieLcd en led tv's

In maart van dit jaar presenteerde Samsung in New York zijn nieuwe QLED tv-series, waaronder een Q8-serie topmodel met full array backlight. Helaas werd deze tv niet in Europa uitgebracht maar daar komt nu verandering in.

Samsung Q8-serie met FALD naar Europa

In de vorm van de Q8DN komt de variant van de Q8-serie met full array backlight (FALD) toch naar Europa, zo weten bronnen aan FlatpanelsHD te melden. De Q8-modellen die reeds in de Nederlandse en Belgische winkels liggen beschikken over edge lit led achtergrondverlichting, wat betekent dat de leds zich aan de zijden van het paneel bevinden. Bij full array led achtergrondverlichting bevinden de leds zich direct achter het scherm. Het grote voordeel hiervan is dat er nog specifieker gericht leds uitgeschakeld kunnen worden en dus donkere delen van het scherm ook echt zwart zijn.

In Europa beschikt momenteel alleen de Q9-serie over full array achtergrondverlichting, maar daar hangt dan ook een prijskaartje aan. Samsung wil deze betere techniek nu ook in de goedkopere Q8-serie introduceren. Deze Q8-modellen moeten het ten opzichte van de Q9-serie doen zonder de externe One Connect Box en beschikken over minder dimming zones dan de Q9-serie. Verder komen de Q8DN-modellen met de One Remote afstandsbediening, een zilverkleurig design, het Tizen smart tv-platform en vier HDMI-poorten.

Samsung brengt de Q8DN op de markt in een 55-inch, 65-inch en 75-inch variant. Volgens de bronnen van FlatpanelsHD wordt de serie in ieder geval in de UK, Zwitserland, Scandinavië en Duitsland uitgebracht. Of we deze modellen ook in Nederland of België kunnen verwachten is nog niet duidelijk.

Bekijk ook de Samsung 2018 QLED en lcd led tv line-up.

  • Delen:

Reacties

  1. Frits
    25 augustus, 2018 om 6:26

    Zijn deze Q8-modellen inmiddels ook ergens in Nederland te koop??

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.