Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘PlayStation Now-games zijn later dit jaar te downloaden’

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2018, 10:42 CategorieGaming

Er is een nieuw gerucht verschenen over het PlayStation Now-abonnement: de games zouden namelijk later dit jaar te downloaden zijn. Daarmee zou Now meer gaan lijken op Xbox Game Pass, een abonnement dat gamers games laat downloaden naar hun spelcomputer.

Gerucht: PlayStation Now-games worden downloadbaar

Er doet nu een gerucht de ronde over de gamestreamingdienst PlayStation Now. Later dit jaar zou Sony het namelijk mogelijk maken dat de spellen op de dienst gedownload kunnen worden naar een PlayStation 4, zodat de games gespeeld kunnen worden zonder veel druk uit te oefenen op de internetverbinding. Nu is het nog zo dat die games constant, in hun geheel, worden gestreamd vanaf de servers van Sony, terwijl je zelfs niets hoeft te installeren. Je kiest een game en kunt vrijwel direct beginnen met gamen, zodra het streamen is gestart.

De nieuwe functie voor PlayStation Now moet in september van dit jaar verschijnen en wordt in de wandelgangen de offline functionaliteit genoemd. Of je games daadwerkelijk offline kunt spelen is echter niet duidelijk; waarschijnlijk moet er wel constant een verbinding met het internet beschikbaar. Daarnaast zou het zo zijn dat dit alleen geldt voor de PlayStation 4-games die beschikbaar zijn voor de dienst, dus niet de oudere titels. Daarmee zou Sony de dienst veel meer gaan laten lijken op de Xbox-dienst die we kennen als Xbox Game Pass.

Lees ook onze recensie van de PlayStation 4 Pro. Benieuwd naar recent uitgebrachte spellen? Check dan ons meest recente overzicht. Op 8 juli verschijnt ons volgende grote overzicht, met meer games dan ooit.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.