Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer onthult UDP-LX500 Ultra HD Blu-ray speler (update)

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2018, 9:01 CategorieBlu-ray

Eerder dit jaar doken er al vermoedens op dat Pioneer de Ultra HD Blu-raymarkt zou gaan betreden en deze week heeft het bedrijf dan ook zijn eerste Ultra HD Blu-ray speler onthuld. De Japanse fabrikant komt met de UDP-LX500.

Nu Oppo heeft aangegeven te stoppen met het maken van Ultra HD Blu-ray spelers is er weer een plekje vrijgekomen voor een concurrent. En Pioneer is de eerste die in het gat springt, al lijkt het voorlopig alleen om de Japanse markt de gaan.

Op de Japanse website van Pioneer zien we de eerste informatie en afbeeldingen van de UDP-LX500 verschijnen. Helaas ontbreken de belangrijkste details en specificaties nog, maar dat de UDP-LX500 er aan komt staat vast. De speler wordt dit weekend officieel in Japan gelanceerd.

De UDP-LX500 moet voortbouwen op de BDP-LX58, een referentie Blu-rayspeler. Het ontwerp heeft het model al geërfd en de verwachting is dat de speler op het gebied van specs ook bij de top zal behoren. Pioneer richtte zich voorheen op het premium (en prijzigere) segment en aangezien het bedrijf nu de plek van Oppo zal innemen verwachten we ook nu premium prijzen.

Overigens lijkt het erop dat het niet alleen bij de UDP-LX500 zal blijven. In de achtergrond van de afbeelding op de Japanse website van Pioneer zien we namelijk nog een apparaat, verborgen onder een doek. Mogelijk is dit de UDP-LX800, de opvolger van de BDP-LX88.

Update 18/06:

Pioneer heeft inmiddels de eerste details bekendgemaakt. Zo beschikt de speler over een dubbele HDMI-uitgang, een RS232-aansluiting, een usb-poort, een ethernetpoort, een stereo-uitgang en een coaxiale uitgang. Helaas ontbreken de analoge multikanaals uitgangen en de gebalanceerde XLR-aansluiting, maar mogelijk zijn die voor een hoger model weggelegd. Verder kan de speler DVD Audio, SACD en (4K) Blu-ray discs afspelen en lijkt ondersteuning voor Dolby Vision aanwezig.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    15 juni, 2018 om 18:39

    Lijkt ook een beetje op de oppo.
    Ben benieuwd naar de specs.
    Nog steeds plezier van mijn oppo 203.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.